Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Slovenščina

Bralni klub

V Bralnem klubu se srečujemo tisti, ki radi beremo, se pogovarjamo, pohajkujemo in odkrivamo novo, drugačno in manj poznano. Obiskujemo različne ustanove, kamor se odpravimo peš, z avtobusom ali pa kar z vlakom. Včasih se nam pri naših raziskovanjih in potepih pridružijo tudi sošolci, vedno pa je zanimivo.
Tudi branje je naše popotovanje – beremo in se pogovarjamo, obiskujemo knjižne POPslastice in knjižne sejme. Pridruži se nam, ne bo ti žal.

Bralni klub 5  Bralni klub2  Bralni klub1  Bralni klub 4  Bralni klub 3


Literarni krožek Zgod-BAR

V literarnem krožku bomo za skupnim omizjem kramljali o literarnem ustvarjanju in sodobni knjižni produkciji ter umetniških zvrsteh, povezanih z literaturo (film, glasba in slam poezija). Naučili se bomo, kako tisto, o čemer razmišljamo, spremenimo v pesem, kratko zgodbo, novelo, roman, dramo, scenarij, rap komad, popevko ali slam poezijo ter kako z njimi nastopamo.

IMG 20230216 141528

Novinarski krožek
Mentorica: Katja Kržičnik Žekš (#EM#6b607669652b6d757260696565664e7c733c7c7e3a667f#EM#)

Dijaki novinarskega krožka smo prisotni na aktualnih šolskih dogodkih ter poročamo in pišemo prispevke, delamo intervjuje, zapisujemo izjave ter komentarje. Naši prispevki so objavljeni na šolski spletni strani, družbenih omrežjih in tudi v lokalnih medijih. Na ta način spoznavamo novinarsko delo, sklepamo nova poznanstva ter bogatimo svoja srednješolska leta.