Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Prostovoljstvo

»Prostovoljnost je lepa obleka, ki človeka kaže kot človeka.«

Na Šolskem centru Novo mesto dijaki in zaposleni sodelujemo pri številnih prostovoljnih akcijah in humanitarnih dogodkih, skozi prostovoljstvo pa se gradijo dobri medsebojni odnosi. Delo v dobro drugih ali v splošno korist opravljajo dijaki in zaposleni.


Uvodno izobraževanje za prostovoljce v Splošni bolnišnici Novo mesto – 14. 10. 2022 

V prostorih Splošne bolnišnice Novo mesto je potekalo že 18. izobraževanje za prostovoljce iz skupine Sončki in Pikapolonice. Izobraževanje je potekalo pod okriljem Slovenske filantropije in Splošne bolnišnice Novo mesto. V letošnjem šolskem letu se je izobraževanja udeležilo 20 dijakov prvega, drugega in tretjega letnika programa zdravstvena nega. Na začetku sta nas v imenu Splošne bolnišnice Novo mesto pozdravili v. d. strokovnega direktorja g. Boštjan Kersnič, pomočnica direktorice za zdravstveno nego ga. Nataša Piletič in koordinatorica prostovoljnega dela ga. Jožica Rešetič.  Letošnje izobraževanje je bilo namenjeno motivaciji, pomenu prostovoljstva, kako pristopiti bolniku. Dijaki so skozi svoja razmišljanja o prostovoljnem delu dokazali, da so že pravi profesionalci na tem področju. Kako se poglobiti vase in na kakšen način pristopiti k bolniku v vlogi prostovoljca, nam je skozi zanimive delavnice prikazala predstavnica Slovenske filantropije za bolnišnično dejavnost ga. Tjaša Arko. Sam namen izobraževanja je spoznati prostovoljno delo v bolnišnični dejavnosti, spoznati bolnišnico, naloge, pravice in dolžnosti prostovoljca. Predvsem pa prostovoljcem pokazati, da so sončki za bolnike, ki jim krajšajo dolge dneve v bolnišnici. 
Zapisala: Gloria Šepec


1675617462323

1675617462338  1675617462347