Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Družboslovje

Geografski krožek


V krožku celostno spoznavamo aktualne geografske probleme, med drugim tudi s terenskim raziskovanjem pokrajine. Vsako leto sodelujemo na regijskem in državnem tekmovanju iz znanja geografije, kjer posegamo po najvišjih mestih. Marsikomu pa osvojeno znanje koristi tudi pri opravljanju dodatnega maturitetnega predmeta na splošni maturi (5. predmet).


Zgodovinski krožek

Če imaš rad zgodovino, potem je to krožek zate. Pri krožku se predvsem pripravljamo na državno tekmovanje mladih zgodovinarjev, vendar vedno najdemo čas za dodatno raziskovanje preteklosti. Že stari Grki so lepo rekli, da je zgodovina učiteljica življenja. Poznati zgodovino pomeni razumeti sedanjost. Če želiš razumeti našo družbo, potem je zgodovinski krožek zagotovo nekaj, kar ti pri tem lahko pomaga. 

To sem jaz

Naša profesorica psihologije vodi delavnice, na katerih skupaj gradimo dobro in stabilno samopodobo. Iščemo načine, da ostanemo na realnih tleh. Pridobivamo pozitivne izkušnje, kako učinkovito sodelovati med sabo. Pripovedujemo o svojih izkušnjah in pri tem delujemo pametni. Izvajamo vaje za sproščanje, delamo načrte za prihodnost in oblikujemo korake, kako jih uresničiti. Predvsem pa ugotavljamo, da je vsak zmagovalec točno takšen, kakršen je.