Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Karierni dan

V šolskem letu 2019/2020 smo se odločili za sodelovanje v projektu NEFIKS KARIERNI DAN, ki ga že šest let zapored v okviru kariernega tedna Mreže KROJ – mladinske mreže za karierni razvoj, organizira in vodi zavod Nefiks. V projektu bomo sodelovali tudi v letu 2020/2021.

Vsako leto karierni dan poteka pod določenim geslom, ki mlade usmerja v karierni razvoj. V projektu sodeluje okoli 30 srednjih šol v Sloveniji, predvsem dijaki tretjih in zaključnih letnikov. Vsako leto do sedaj je bil častni pokrovitelj dogodka predsednik države Borut Pahor, osrednja prireditev pa je potekala v Predsedniški palači.


Geslo kariernega dne 2021 je: »Prihodnost je v povezovanju«

Cilj: srednješolcem približati možnosti, kako svoje karierne priložnosti za delo v Sloveniji iskati v povezovanju z EU, pokazati širino teh možnosti, predstaviti priložnosti, ki jih čakajo v EU in vpliv EU na naše vsakdanje življenje.

Glavni dogodek: e-dogodek z vključenimi pogovori o poklicih prihodnosti v EU z gosti, ki so  trenutno ali predhodno zaposleni v EU institucijah

slika karierni dan uvod 2

Karierni dan 2021



Geslo kariernega dne 2020 je bilo: »Prihodnost je lokalna«

Cilj: srednješolce spodbuditi k razmisleku o tem, kateri poklic želijo opravljati, kje bodo iskali svojo bodočo zaposlitev.

Glavni dogodek: pogovor dijakov z župani občin

slika karierni dan uvod 1