Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Status športnika

Na šoli imamo dijake športnike, ki izkazujejo nadpovprečne sposobnosti na področju športa. Dijak, ki je uspešen v šoli, bo doživljal uspešnost tudi v športu, neuspehi v šoli pa lahko porušijo njegovo motivacijo za doseganje dobrih športnih rezultatov. Zato je potrebno čim bolje usklajevati šolski in športni proces. Za dijake športnike omogočamo individualne izobraževalne načrte, s katerimi jim pomagamo pri lažji izvedbi treningov in priprav, pri udeležbi na tekmovanjih ter izpolnjevanju šolskih obveznosti. V letošnjem šolskem letu imamo 98 dijakov športnikov, od tega 17  kategoriziranih. 
Šolski center Novo mesto sodeluje tudi z Rokometno zvezo Slovenije, ki na naši šoli za rokometaše organizira treninge, da dijaki lahko osebno napredujejo na vseh nivojih svojih športnih znanj. V sodelovanju z ostalimi društvi/klubi dijakom omogočamo treninge tudi v dopoldanskem času. Profesorji športne vzgoje nadarjenim športnikom pomagamo pri usklajevanju vseh obveznosti, saj je naš skupni cilj, da je dijak uspešen na vseh področjih. Za uspehe naših športnikov nas že vrsto let Zavod za šport RS Planica nagrajuje s priznanjem naj športna srednja šola.