Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Status športnika

Na šoli imamo tudi dijake športnike, ki izkazujejo nadpovprečne sposobnosti na področju športnih spretnosti. Za te dijake omogočamo individualne izobraževalne načrte, s katerimi dijakom pomagamo pri lažji izvedbi klubskih treningov in priprav, pri udeležbi na tekmovanjih ter izpolnjevanju šolskih obveznosti. V letošnjem šolskem letu imamo 63 dijakov s prilagoditvami na področju športa, od teh imamo 19 kategoriziranih športnikov po OKS (mladinski, perspektivni). 
Šolski center Novo mesto sodeluje tudi z Rokometno zvezo Slovenije, ki na naši šoli za perspektivne športnike organizira treninge, da dijaki lahko osebno napredujejo na vseh nivojih svojih športnih znanj. V sodelovanju z Nogometnim klubom Krka dijakom omogočamo kvalitetne treninge tudi v dopoldanskem času. Profesorji športne vzgoje nadarjenim športnikom pomagamo pri usklajevanju vseh obveznosti, saj je naš skupni cilj, da je dijak uspešen na vseh področjih. Za uspehe naših športnikov nas že vrsto let Zavod za šport RS Planica nagrajuje s priznanjem naj športna srednja šola.