Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Likovni in literarni natečaj

Likovni natečaj

Ob obeležitvi 60-letnice srednje zdravstvene šole smo za učence zadnje triade (7., 8., 9. razred) in dijake srednjih zdravstvenih šol razpisali likovni natečaj na temo Mladost v belem, saj smo ob svojem jubileju želeli poudariti pomembnost izobraževanja v zdravstvenih poklicih. Vsi poklici, povezani z našim zdravjem, prinašajo veliko dobrega pa tudi veliko izzivov skozi celotno izobraževalno in poklicno pot. Kot se je spreminjal poklic zdravstvenega delavca skozi leta, tako se spreminjamo tudi ljudje, ki smo si ga izbrali. Gotovo pa nas povezuje želja po pomoči sočloveku, srčnost, požrtvovalnost in vera v dobro v človeku. Takšno srce ostane zmeraj mlado. 
Likovne prispevke na razpisano temo, ki so se je ustvarjalci morali držati in so lahko bili v vseh likovnih zvrsteh in vrstah, je ocenjevala tričlanska komisija: Julija Krajšek Souvan, Marija Račič in Marjanca Velkavrh. Komisija je ob upoštevanju razpisanih kriterijev izbrala nagrajence v kategorijah osnovna in srednja šola. Nagrajenci so:

Osnovna šola: 
1. mesto: Tajda Povše, OŠ Frana Metelka Škocjan, mentorica Daniela Zupan Dežman
2. mesto: Doroteja Halas, OŠ Frana Metelka Škocjan, mentorica Daniela Zupan Dežman
3. mesto: Loti Krošelj, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, mentorica Bojana Cvejić Zagorc

1  mesto, Tajda Povše, OŠ Frana Metelka Škocjan  2  mesto, Doroteja Halas, OŠ Frana Metelka Škocjan  

3 mesto, Loti Krošelj, OŠdr  Jožeta Toporišiča Dob 

Srednja šola: 
1. mesto: Eva Rozina, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, mentorica Janja Jakša
2. mesto: Lara Hutevec, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mesto
3. mesto: Hafiza Sejdić, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, mentorica Petra Pižmoht

1 mesto, Eva Rozina, SZŠ LJ  2 mesto, Lara Hutevec, SZKŠNM  

3 mesto, Hafiza Sejdić, SZKŠ Celje


Literarni natečaj
Ob obeležitvi 60-letnice srednje zdravstvene šole smo za učence zadnje triade (7., 8., 9. razred) in dijake srednjih zdravstvenih šol razpisali literarni natečaj na temo Mladost v belem, saj smo ob svojem jubileju želeli poudariti pomembnost izobraževanja v zdravstvenih poklicih. Vsi poklici, povezani z našim zdravjem, prinašajo veliko dobrega pa tudi veliko izzivov skozi celotno izobraževalno in poklicno pot. Kot se je spreminjal poklic zdravstvenega delavca skozi leta, tako se spreminjamo tudi ljudje, ki smo si ga izbrali. Gotovo pa nas povezuje želja po pomoči sočloveku, srčnost, požrtvovalnost in vera v dobro v človeku. Takšno srce ostane zmeraj mlado. 
Literarne prispevke na razpisano temo, ki so se je ustvarjalci morali držati in so lahko bili vseh literarnih zvrsti in vrst, je ocenjevala tričlanska komisija: dr. Aljoša Harlamov, Cankarjeva založba, Helena Zemljič, Založba Goga, in Denis Škofič, prof. slovenščine. Komisija je ob upoštevanju razpisanih kriterijev ter dejstvu, da ni prispelo nobeno delo v kategoriji osnovnih šol, izbrala samo nagrajence v kategoriji srednjih šol. Nagrajenci so:

1. mesto: Ela Retelj, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mesto, mentorica Petra Krulc
2. mesto: Lara Potrč, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor, mentorica Hajdeja Stefanović
3. mesto: Kristina Petrovska, Srednja šola Jesenice, mentorica Urša Gluščič