Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Prireditev ob 60-letnici SZŠ

V sredo, 6. 12. 2023, je srednja zdravstvena šola v Novem mestu praznovala svojo 60-letnico, zaznamovano s spoštovanjem, hvaležnostjo in globokim ponosom. Dogodek, ki se je odvil v Športni dvorani Leona Štuklja pred številnimi gosti, je bil priložnost, da se spomnimo preteklih dosežkov, izrazimo hvaležnost učiteljem ter se ozremo v prihodnost zdravstvenega izobraževanja.
S pomočjo glasbe so povezovalci prireditve, Dino Subašić, Klemen Rožič Šoštar in Matic Krušič,  po desetletjih predstavljali zgodovino šole, dijakinje pa so nas popeljale v preteklost z uniformami medicinskih sester, ki so se spreminjale skozi čas.
Za uspešno podporo in sodelovanje se je ravnateljica Mestni občini Novo mesto zahvalila s plaketo, ki jo je prevzela direktorica Občinske uprave, dr. Jana Bolta Saje. Prav tako se je ravnateljica s cvetjem zahvalila vodstvu šole v preteklih petdesetih letih, to so direktorji Maks Starc, Boštjan Kovačič in Štefan David, ravnateljici Ana Blažič in Zvonka Krištof ter ravnatelj Miran Grom.
Tai Šeško, predsednik dijaške skupnosti Srednje zdravstvene in kemijske šole, je nato podelil cvetje v zahvalo za predanost in odlično delo trenutnemu vodstvu – direktorju dr. Mateju Forjanu ter ravnateljici Damjani Papež. Tudi direktor je z izbranimi besedami nagovoril občinstvo.

Sledila je podelitev plaket mentoricam oz. predstavnicam obšolskih dejavnosti, ki so v tem letu dosegli jubileje. Mojca Simončič je prevzela plaketo za 10 let projekta E-medica, Gloria Šepec za 20 let prostovoljstva v Splošni bolnišnici Novo mesto, Marija Račič za 20 let interesne dejavnosti Varujmo zdravje – preverimo RR  ter Marinka Cerovšek za 25 let aktivnega sodelovanja v mreži zdravih šol.

Direktor Matej Forjan in ravnateljica Damjana Papež sta nato podelila zahvalne plakete učnim bazam, ki dijakom zagotavljajo nemoteno izvedbo klinične prakse v realnem okolju. Za uspešno in dolgoletno sodelovanje s Splošno bolnišnico Novo mesto jo je sprejela direktorica bolnišnice dr. Milena Kramar Zupan, v imenu Doma starejših občanov Novo mesto pa Andreja Draginc. Za uspešno sodelovanje jo je sprejel tudi direktor Varstveno delovnega centra Novo mesto Mitja Mežik, za sodelovanje na področju preventive in sodelovanje z reševalno službo pa v imenu Zdravstvenega doma Novo mesto Aleksandra Škedelj Strbad.

Sledila je še zadnja zahvala, in sicer Zbornici – Zvezi za podporo, pomoč ter razumevanje v vseh letih sodelovanja. Plaketo je sprejela in zbrane nagovorila Barbara Luštek, članica Upravnega odbora Zbornice – Zveze in koordinatorica strokovnih sekcij.

Prireditev so vseskozi spremljale glasbene točke dijakov zdravstvene šole. Tako so se v sklopu Plesnega studia Novo mesto s hip hop točko predstavile plesalke, vsak z dvema nastopoma pa sta zbranim zapela nekdanja dijaka šole, Lucija Selak, pevka Ansambla Saša Avsenika, ter Matic Ponikvar, član Akademskega pevskega zbora Univerze v Novem mestu.

V sklopu praznovanja 60-letnice srednje zdravstvene šole sta potekala tudi literarni in likovni natečaj na temo Mladost v belem, in sicer v dveh kategorijah – osnovna in srednja šola. Podelitev nagrad je zmagovalcem natečaja in njihovim mentorjem potekala neposredno po prireditvi, in sicer v kotičku, kjer so bila nagrajena dela tudi razstavljena. Udeleženci pa so se lahko sprehodili skozi preteklost tudi na razstavi, ki je prikazovala mejnike šole od začetkov do danes, pa tudi različne rekvizite, ki so jih uporabljali v času izobraževanja.
Jubilej zdravstvene šole je tako postal priložnost za povezovanje preteklosti, sedanjosti in prihodnosti v imenu skupnega cilja – izobraževanja strokovnjakov, ki bodo skrbeli za zdravje in dobrobit vseh.


60let 1   60let 2   60let 3   60let 4   60let 5

60let 6   60let 7   60let 8   60let 9