Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
19. april 2024

18. regijsko tekmovanje ekip prve pomoči za osnovnošolce

V četrtek, 11. aprila 2024, je v Športni dvorani Leona Štuklja potekalo že 18. regijsko tekmovanje ekip prve pomoči dolenjskih, belokranjskih in posavskih osnovnih šol. Tekmovanje poteka pod organizacijo Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto. 
Pod mentorstvom Mojce Gajić so v kulturnem programu sodelovali Anja Janežič, Z1b, Živa Bastle, Z2a, in Nejc Kranjc, 4aS. Sodelujoče je na začetku pozdravila ravnateljica naše šole Damjana Papež. Nato pa sta Barbara Ozimek, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, in Peter Černe, vodja ocenjevalcev, podala navodila za tekmovanje.
Člani ekip so se najprej pomerili na teoretičnem delu iz znanja prve pomoči in zgodovine Rdečega križa, nato pa še na treh različnih prizoriščih nesreč, kjer so reševali poškodovane. Dijaki iz Z3b so se odlično izkazali v vlogi voditeljev ekip in poškodovancev, ki jim je poškodbe narisal Srečko Ožek. 
Ekipa prve pomoči OŠ Vavta vas bo zastopala dolenjsko in belokranjsko regijo, posavsko regijo pa bo zastopala ekipa OŠ Leskovec pri Krškem, in sicer 11. maja na državnem tekmovanju ekip prve pomoči OŠ v Slovenskih Konjicah. 
Gloria Šepec, mentorica

IMG 1886  IMG 1874  IMG 1878  IMG 1879  IMG 1877