Ekskurzija študentov programa Mehatronika v Revoz

V sredo 23.10.2019 smo študentje Višje strokovne šole Novo mesto, smer Mehatronika imeli strokovno ekskurzijo in sicer ogled Revoza. Študentje smo se zbrali ob 9.45 uri, kjer sta nas...

V sredo 23.10.2019 smo študentje Višje strokovne šole Novo mesto, smer Mehatronika imeli strokovno ekskurzijo in sicer ogled Revoza. Študentje smo se zbrali ob 9.45 uri, kjer sta nas sprejeli ga. Simona Blažinč ter ga. Tina Zupančič. Pridružil se nam je tudi g. Andrej Gorenc, kateri je vodil celoten ogled. Popeljal nas je skozi prvi del montaže, presernico, karosernico in pa drugi del montaže. Sam prostor je razdeljen po departmajih, kjer so linije avtomatsko povezane z posebnimi robotskimi vozički, za dovoz in izvoz delov za izdelavo posameznega avtomobila. So podjetje, ki imajo zelo izpopolnjeno robotsko tehnologijo. Imajo okoli 700 robotov, kateri opravljajo različna dela, kot so: obločno varjenje, točkovno varjenje, nanašanju tesnilnih mas in še vrste drugih. V eni izmeni izdelajo okoli 320 vozil, v enem dnevu pa skoraj 1000. V tovarni Revoz izdelujejo Twinga, Smart Forfour, ter od letošnjega poletja tudi novega CLIA 5. S tem pa so morali posledično tudi malce spremeniti sam tehnološki proces izdelave avtomobila na posameznih departmajih podjetja. V ta namen so dokupili tudi dodatnih 170 robotov. Vpeljali so tudi nov material aluminij, saj so začeli izdelovati aluminijaste pokrove motorja. V podjetju imajo zaposlenih okoli 3400 delavcev in zelo strmijo tudi k samemu izobraževanju. Imajo svojo izobraževalno enoto, zato se delavci redno izpopolnjujejo in učijo znanja, ki jim pripomore pri delu.

Ogled je bil zelo zanimiv ter poučen, zato se v ta namen posebej zahvaljujemo
 ga. Simoni Blažinč,
 ga. Tini Zupančič in pa g. Andreju Gorencu za edinstveno predstavitev. Posebna zahvala pa gre tudi samemu podjetju Revozu za izvedbo.

Žan Močnik, Gal Kambič

mehatronika1

mehatronika2