Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

DanSanFit

...

V sredo 6. 2. 2019 smo na šoli gostili  fitnes trenerja in prehranska svetovalca Danijela Zorca in Sanjo Gradištanac, ki sta  predstavljata podjetje DanSanFIt.   Gre za zanimivo kombinacija dveh strokovnjakov na področju fitnesa in prehrane, ki se s svojim znanjem, veščinami in značilno osebnostjo odlično dopolnjujeta in oblikujeta partnerstvo. Ttako ljudem pomagata in odgovorita na številna vprašanja o tem, kaj in kako jesti, kako živeti zdravo, kako uravnavati svojo telesno težo in katere vaje so najbolj učinkovite.
Skozi leta se način življenja spreminja, prav tako prehrana, ki danes še zdaleč ni več tako kvalitetna kot pred 20. leti. Slaba in revna prehrana v veliki meri vpliva na naše zdravje in vedno več je novo odkritih bolezni. Zato je potrebno ljudi ozavestiti o povezavi prehrane in zdravja.
Predavateljica nam je na kratko predstavila svojo zgodbo o hujšanju, katere napake je pri tem počela, do kakšnih posledic bi lahko dejansko te vodile in kaj se je iz tega vsega naučila. Predstavila nam je nekaj osnov o prehrani, velik poudarek pa je posvetila pomenu glikemičnega indeksa v prehrani, ki vpliva na krvni sladkor in delovanje ščitnice. Pomembno je, da zaužijemo več malih obrokov na dan, tako bo telo normalno delovalo, ne bo shranjevalo zalog hrane, vendar jo bo porabljalo enakomerno skozi dan. Poudarila pa je tudi pomembnost vitaminov in mineralov,  s katero prehrano jih dobimo in v kolikšni meri naj jih uživamo ter kakšen je njihov pomen za telo. Opozorila nas je tudi na razne marketinške trike, s katerimi športna industrija zavaja ljudi.
Ljudje se premalokrat zavedamo, kako velik vpliv ima prehrana na zdravje. Torej, če si želimo zdravja danes, zakaj bi o tem odločali jutri.

Pripravili: Teja Okrajšek in Majda Rantah

4

5

6

7