Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Na poti do zaposlitve

...

Projekt na poti do zaposlitve

 

V študijskem letu 20/21 smo posebno pozornost namenili posredovanju informacij študentom, kako se pripraviti na razgovor z delodajalci, pripraviti ponudbo, europass življenjepis, predstavitveno pismo za praktično izobraževanje ali zaposlitev ter možnostim za iskanje zaposlitve.

Vsebine za 1. letnik vseh programov smo s pomočjo zunanjih izvajalk izvedli na daljavo 24. 11. 2020:

Kristina Jerič, CIK Trebnje

1.      Z  DOBRO NAPISANIM EUROPASS ŽIVLJENJEPISOM   –  

 VEČ MOŽNOSTI ZA PRAKTIČNO IZOBRAŽEVANJE IN ZAPOSLITEV

 Cilji: predstavitev korakov za pripravo življenjepisa s  konkretnimi nasveti, kako napisati dober življenjepis, ki bo delodajalca pritegnil. Kako bodo imeli iskalci za opravljanje praktičnega izobraževanje ali kasneje za zaposlitev več možnost, da jih povabijo na  za razgovor.

Zainteresirani študenti  so se lahko z izvajalko  individualno dogovorili za pregled življenjepisa v dogovorjenem terminu.

 Maja Rupnik LU Kočevje

2.      KAKO OBLIKUJEMO DOBER VTIS PRED BODOČIM DELODAJALCEM

Cilji: priprava na razgovor z bodočim delodajalcem zaradi opravljanja praktičnega izobraževanja in kasneje kot iskalci zaposlitve, pomen  prvega vtisa, ki  ga  naredimo na delodajalca, kako se predstaviti in kaj povedati na razgovoru.

 

Vsebine za 2. letnik vseh programov smo s pomočjo zunanjih izvajalcev izvedli 7. 4. 2021:

-          predstavniki VSŠ (Dragica Budić, ravnateljica, Zvonka Krištof, Matevž Čadonič)

-          Zavoda za zaposlovanje RS, Urad delo Novo mesto (Vesna Kren)

-          agencija za zaposlovanje: Adecco (Eva Rupnik)

-          agencija za zaposlovanje: Kariera (Nina Papež in Maruša Vrandečič)

-          agencija za zaposlovanje: Trenkwalder (Katarina Matko)

Cilji: seznanitev z obveznostmi študija do zaključka izobraževanja in možnosti, ki jih mladim iskalcem zaposlitve omogoča Zavod za zaposlovanje RS in zaposlitvene agencije Adecco, Kariera, Trenkwalder: informacije o zaposlovanju ob vstopu na trg dela pri iskanju ustreznega dela, prijava v bazo kot iskalec zaposlitve, urejanje obveznosti, npr. zdravstveno zavarovanje, svetovalne storitve.


ZRSZ_predstavitev.pdf