Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
17. junij 2021

Vpis 2021/22 NOVO

Dokumenti za vpis za študijsko leto 2021/22 so objavljeni na povezavi: https://www.sc-nm.si/vss/studij/vpis-v-visji-letnik-v-studijskem-letu-202122

NAPREDOVANJE

V 2. letnik lahko napreduje študent, če je uspešno opravil obveznosti modulov, predmetov in praktičnega izobraževanja (vključno z vajami, s seminarskimi nalogami, projekti, z izpiti, …) 1. letnika  v obsegu najmanj 45 KT, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz vaj in praktičnega izobraževanja.
Glede na sklep o podaljšanju statusa študentom višjih strokovnih šol in napredovanju v višji letnik (objavljen v UL RS, št. 57/2021 z dne 12. aprila 2021) se lahko v višji letnik vpiše tudi študent, ki zaradi izvajanja ukrepov za omejevanje in preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 ni mogel opraviti praktičnega izobraževanja, če je opravil obveznosti v obsegu vsaj 40 kreditnih točk.

PONAVLJANJE

Študent lahko ponavlja letnik, če opravi študijske obveznosti in praktično izobraževanje istega letnika v obsegu najmanj 20 KT, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz praktičnega izobraževanja. Ponavljanje odobri študijska komisija višje strokovne šole na podlagi pisne vloge študenta.
Glede na sklep o podaljšanju statusa študentom višjih strokovnih šol in napredovanju v višji letnik (objavljen v UL RS, št. 57/2021 z dne 12. aprila 2021) se lahko študentu, ki zaradi izvajanja ukrepov za omejevanje in preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 ni mogel opraviti praktičnega izobraževanja, podaljša status za za eno študijsko leto, če je opravil obveznosti v obsegu vsaj 30 kreditnih točk.

O podaljšanju statusa in o napredovanju v višji letnik odloči višja strokovna šola na podlagi utemeljene vloge študenta.