Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
7. april 2021

Višja strokovna šola je soorganizatorica 3. mednarodnega kongresa velnesa


DUŠEVNI VELNES KOT IZBIRA ZA DOBRO DUŠEVNO POČUTJE

»Ni pomembno, kako ozek je prehod in koliko tegob je pred nami. Jaz sem gospodar svoje usode in kapitan svoje duše.« (Charles Reese) 
               
Zdrav življenjski slog (ali velneški slog) postaja vse pomembnejši. Živimo namreč v času, ko je tempo življenja vse hitrejši, vse pogosteje smo deležni stresnih situacij, od nas se zahteva in pričakuje vse več. In še Covid situacija je tu. Vse to se odraža na našem zdravju, našem dobrem počutju in kakovosti našega življenja.   
                 
Duševni velnes (ang. mental wellness) je pozitivno stanje duševnega zdravja. Je naš notranji vir, ki nam pomaga, da mislimo, čutimo, komuniciramo, se povezujemo z drugimi in delujemo. Je aktiven proces, ki nam pomaga, da zgradimo svojo lastno duševno odpornost; da se postavimo na pot rasti in da kot posamezniki (in posledično kot skupnost) dosežemo osebni razvoj in razcvet na različnih področjih. Duševno zdravi ljudje so pozitivni, samozavestni in srečni. Brez težav nadzirajo svoje misli, čustva in vedenja. To jim omogoča, da se spopadajo z izzivi, gradijo močne in trdne odnose in uživajo v življenju.

20 in 22. aprila 2021 pripravljamo 2-dnevni program na temo duševnega velnesa kot načina, kako lahko posameznik vpliva na svoje dobro duševno  počutje in s tem osebno rast, pri čemer raziskuje in nadgrajuje lastne potrebe in želje. Duševni velnes je zelo pomemben pri aktivnostih za zdrav življenjski slog, razvijanje in graditev pozitivnega odnosa do življenja. Človek postane vedoželjen in motiviran za nove izkušnje ter doživetja. Vsak dan sprejema odločitve in s tem izbira, kako bo preživel dan, kaj bo naredil zase in s tem posledično tudi za druge.

Predstavili se bosta tudi predavateljici mag. Zvonka Krištof in Mateja Justinek s prispevkom: DUŠEVNI VELNES IN NAČINI SPROŠČANJA MED MLADIMI


Vabljeni k udeležbi.
Prijavite se: na povezavi: https://www.velneskongres.si/

Več v brošuri: o 3. velnes kongresu.pdf


velnes