Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
2. november 2020

Vabilo na okroglo mizo o pametnih stavbah

Vabimo vas na okroglo mizo o pametnih stavbah, ki bo potekala v obliki spletne konference, in sicer v petek, 6. novembra 2020 od 10.30 do 12.00 ure.

Konferenco z naslednjim urnikom bo koordiniral italijanski partner:
  • Začetek in prijava udeležencev ob 10.30 uri, uvodni nagovor Tomislav Capuder, Fakulteta za elektrotehniko in računalništvo, Univerza v Zagrebu
  • Leonidas Paterakis, FabLab Benetke, 3D in prihodnost pametnih stavb
  • Dani Kajtaz, AVIR, Luksuzna pametna stavba
  • Igor Kulašič, Siemens Slovenija, Gradbeništvo 4.0, Pametne stavbe in digitalizacija v gradbeništvu

Okroglo mizo organiziramo v sklopu mednarodnega projekta SHVET https://www.smart-hvet.eu/. Udeležba je brezplačna, se je pa potrebno na dogodek registrirati. Udeleženci se morajo prijaviti na dogodek na tej povezavi: https://www.eventbrite.it/e/biglietti-building-the-future-of-construction-automation-3d-and-digital-evolution-126428520107.

Celoten dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Projekt SHVET kljub težavam zaradi COVID 19 počasi zaključujemo. Del naših načrtovanih aktivnosti nismo mogli izvesti na način, kot bi ga, zato smo se prilagodili in dosegli oziroma bomo dosegli cilje, ki so bili postavljeni. Kljub težavam, smo v vseh treh državah na osnovi vprašalnikov podjetjem iz te dejavnosti (skupaj 105 vprašalnikov, 35 v vsaki državi) uskladili poklicni profil strokovnjaka za pametno zgradbo, kar jemljemo za velik uspeh projekta. Na osnovi tega poklicnega profila smo v vsaki državi, upoštevajoč šolsko zakonodajo, oblikovali program za doseganje učnih ciljev. V Sloveniji smo se odločili za študijski program izpopolnjevanja po višji strokovni šoli. Program smo uspešno pripravili in ga bo v novembru ponovno obravnaval Strokovni svet RS za poklicno izobraževanje. Programa sta pripravila tudi partnerja na Hrvaškem in v Italiji. Dogovorili smo se za skupno izvajanje in sodelovanje pri izmenjavah študentov na izpopolnjevanjih. Na okrogli mizi bomo spregovorili o programu in aktualnih temah na področju avtomatizacije stavb.

Okrogla miza