Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. december 2018

Študenti informatike že tradicionalno na strokovni ekskurziji v podjetju Comtrade d. o. o.

V okviru izobraževanja na Višji strokovni šoli smo za 1. letnike programa Informatike organizirali strokovno ekskurzijo v podjetje Comtrade d.o.o., ki se ukvarja z IT storitvami in storitvami razvoja programske opreme
Ekskurzija je bila organizirana v četrtek, 6. 12. 2018 z odhodom izpred Tuša ob 7.30 uri. Udeležilo se je 27 študentov in dva predavatelja.

Sprejela sta nas direktor IT-oddelka in uslužbenka, ki skrbi za področje izobraževanj zaposlenih, ki sta na kratko predstavila podjetje. V podjetju je zaposlenih 2000 ljudi in je razdeljeno na 7 tehnoloških centrov po svetu z več kot 900 strankami. Vsak tehnološki center se ukvarja z svojo tematiko.

Po kratki predstavitvi in opisu podjetja, so nas odpeljali na ogled prostorov, kjer delajo zaposleni. Podjetje zaposlenim nudi zelo domačo vzdušje, namreč sredi pisarniških prostorov imajo gugalnice, sedežne garniture, igralne konzole ...

Sledil je ogled tako imenovane Comtrade gaming sobe, kjer se ukvarjajo z izdelavo programske opreme za naprave v igralnicah po svetu in kakor tudi za  spletne igralnice. Ogledali smo si 10 naprav za igro na srečo, mizo za poker, blackjack in ruleto, v katero pa je bil žal za fotografske aparate vstop prepovedan. Žal je v tej sobi prepovedano fotografiranje zaradi varnosti in zasebnosti omenjenih podatkov.
Žal se nismo uspeli udeležiti  strežniške sobe, kjer so nam prvotno hoteli obrazložiti, da strežnike nadzorujejo s pomočjo monitoring sistema, da jim ni potrebno preverjati vsakega kabla in računalnika posebej zaradi rednih vzdrževanjih del. Pokazali in razložili so nam tudi njihov program HYCU, ki skrbi za nadzorovanje sistemov »monitoring« in za varnostne kopije »backup«.
Po končani predstavitvi so nas odpeljali še v njihov lokal, kjer so bili najbolj poslušni študentje deležni nagrade, vse ostale prisotne pa so pogostili, in v prijetnem kotičku smo odigrali še kakšno igro bilijarda in namiznega nogometa.

Ekskurzije sta se udeležila: dr. Igor Korelič in Jožica Košir Bobnar


Spodnje slike kažejo, da je lahko delo v igrivem delovnem okolju tudi zelo kreativno.

DSC 0195

DSC 0197

DSC 0202

DSC 0200

DSC 0206

DSC 0208