Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
9. maj 2022

ŠTUDENTI 1 LES IN ŠTIRJE ŠTUDENTI IZ PARTNERSKE ŠOLE LYCEE DE BREST - FRANCIJA SO OBISKALI VOJAŠNICO V NOVEM MESTU

4. 5. 2022 smo obiskali Vojašnico Franca Uršiča v Novem mestu, in sicer študenti 1 LES skupaj s 4 študenti partnerske šole Lycee de Brest (Francija) https://www.lacroixrouge-brest.fr/en/2266-2/ Obisk smo izvedli v sklopu predmeta Strokovna terminologija v tujem jeziku – angleščina in tako nadaljevali vajo, ki smo jo organizirali v razredu: sprejem poslovnega partnerja iz tujine. Študenti so bili zadolženi za sprejem, prevod nalog in razlaganje pravil ter formalnega in neformalnega govora v angleškem jeziku. Naši študenti so se naučili tudi nekaj besed v francoščini in francoski študenti so se naučili nekaj slovenskih besed. Skozi celotni obisk so morali študenti pokazati strpnost, prilagodljivost, timsko delo in iznajdljivost pri uporabi angleščine.  

Sodelovanje s francoskimi študenti je omogočilo neprecenljivo izkušnjo za študente, ki so tkali močne vezi med našimi in francoskimi študenti in druženje tudi izven šolskega prostora. Omogočilo jim je tudi povečanje privlačnosti izvajanja predmeta STJ, atraktivnost našega programa LES in spodbujanje razvoja medkulturnih kompetenc.

V vojašnici so študenti lahko izvedeli koristne informacije o možnosti štipendiranja, poklicih v vojski ter karieri vojaka. Ogledali smo si vojaško infrastrukturo: vadišča, strelišča, vojašnico. Študenti so se lahko preizkusili v različnih dejavnosti, kjer je bilo potrebno timsko sodelovati za opravljanje danih nalog.

Ogledali so si delovanje manipulacijskega robota T302601 Teodor. Vozili so se tudi z dvema različnima tankoma.

Študenti so se preizkusili v lokostrelstvu in airsoft streljanju. 

xsfs   IMG 20220423 122416    IMG 20220423 122416   DSC 0017   dada   IMG 202204236