Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. marec 2018

Strokovno spopolnjevanje delodajalcev s področja kozmetike in velnesa

V torek, 13. marca 2018 smo na Višji strokovni šoli Šolskega centra organizirali Strokovno spopolnjevanje delodajalcev s področja kozmetike in velnesa.
V prvem delu smo v sodelovanju z mag. Metodom Češarkom iz Centra RS za poklicno izobraževanje predstavili specifike prenovljenega višješolskega programa Kozmetika ter izpostavili vse njegove prednosti in izzive. V nadaljevanju sta ga. Ana Dragičević in ga. Janja Jeršin iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije predstavili postopek verifikacije podjetja s področja kozmetike in velnesa.
Sledila je predstavitev organizacije praktičnega izobraževanja, Matevž Čadonič pa je prisotnim predstavil postopek oddaje vlog za sofinanciranje spodbud delodajalcem. Predstavili smo tudi primere dobre prakse pri načrtovanju in izvedbi praktičnega izobraževanja kot tudi somentorstvo v podjetju študentu pri pripravi diplomske naloge.
Prvi del smo zaokrožili s predstavitvijo pouka Kozmetične nege v 2. letniku v specializiranih učilnicah šole.
Srečanje smo zaključili z izvedbo dveh delavnic za prisotne, in sicer:
  • ga. Anja Cerjak iz podjetja ART-PE d. o. o. je izvedla delavnico o  Uporabi HIFU-ja za ultrazvočno natezanje kože obraze, vratu in dekolteja;
  • ga. Maja Vrhunc iz Inštituta za refleksologijo, jogo in psihoterapijo je izvedla delavnico o Protokolu za sproščanje in razstrupljanje.

Odzivi prisotnih na srečanje so bili zelo pozitivni.

mag. Zvonka Krištof in mag. Dragica Budić

file 1
ga. Ana Dragičević in ga. Janja Jeršin (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije)

file2

file3

file5

file8

file9

file10

file11

file12

file13

file14