Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
15. marec 2023

STROKOVNA EKSKURZIJA ZA ŠTUDENTE 2. LETNIKA PROGRAMA ELEKTROTEHNIKA



V četrtek, 9. marca 2023, smo se z 2. letnikom programa Elektrotehnika odpravili na strokovno ekskurzijo v Zasavje. Najprej smo obiskali uspešno trboveljsko podjetje Dewesoft, ki razvija in izdeluje inštrumente za zajem podatkov, testiranje in merjenje. Njihovi produkti so plod domačega znanja, najdemo jih lahko po celem svetu in tudi v vesolju. Ogledali smo si tudi podjetniški pospeševalnik Katapult, ki tesno sodeluje z Dewesoftom. Ponujeno možnost opravljanja praktičnega izobraževanja smo že z veseljem sprejeli, dogovori bodo potekali tudi o njihovem sodelovanju pri opravljanju praktičnih vaj.

Na poti do podjetja ETI smo si privoščili kratek postanek za malico. ETI je svetovno znani proizvajalec komponent za nadtokovno kot tudi diferenčno zaščito, ki jih trži pod svojimi in tudi drugimi blagovnimi znamkami. Znani so tudi kot podjetje z velikim številom prijavljenih patentov produktov. Razkazali so nam proizvodnjo keramike, talilnih varovalk in stikalnih elementov, kamor uvrščamo inštalacijske odklopnike, zaščitne naprave na preostali tok kot tudi kombinirana zaščitna stikala.

Polni vtisov smo se v popoldanskih urah vrnili v Novo mesto.


1 (1)   2 (1)   3 (1)   4

5   6   7   8