Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
6. december 2017

Strokovna ekskurzija v podjetje COMTRADE d.o.o.

V okviru izobraževanja na Višji strokovni šoli smo za 1. letnike programa Informatike organizirali strokovno ekskurzijo v podjetje Comtrade d.o.o., ki se ukvarja z IT storitvami in storitvami razvoja programske opreme.
Comtrade 2017 1
Slika 1. Comtrade.d.o.o.
Ekskurzija je bila organizirana v četrtek, 30. 11. 2017 z odhodom izpred šole ob 8.30 uri. Udeležilo se je 29 študentov in dva predavatelja.
Sprejela sta nas direktor IT-oddelka in uslužbenka, ki skrbi za področje izobraževanj zaposlenih, ki sta na kratko predstavila podjetje. V podjetju je zaposlenih 2000 ljudi in je razdeljeno na 7 tehnoloških centrov po svetu z več kot 900 strankami. Vsak tehnološki center se ukvarja z svojo tematiko.
Comtrade 2017 2
Slika 2: Predstavitev podjetja
Po kratki predstavitvi in opisu podjetja, so nas odpeljali na ogled prostorov, kjer delajo zaposleni. Podjetje zaposlenim nudi zelo domačo vzdušje, namreč sredi pisarniških prostorov imajo gugalnice, sedežne garniture, igralne konzole...
Comtrade 2017 3
Slika 3: Oddelek za sproščanje
Sledil je ogled tako imenovane Comtrade gaming sobe, kjer se ukvarjajo z izdelavo programske opreme za naprave v igralnicah po svetu in kakor tudi za  spletne igralnice. Ogledali smo si 10 naprav za igro na srečo, mizo za poker, blackjack in ruleto, v katero pa je bil žal za fotografske aparate vstop prepovedan.
Sledil je ogled strežniške sobe, kjer so nam obrazložili, da strežnike nadzorujejo s pomočjo monitoring sistema, da jim ni potrebno preverjati vsakega kabla in računalnika posebej. Pokazali in razložili so nam tudi njihov program HYCU, ki skrbi za nadzorovanje sistemov »monitoring« in za varnostne kopije »backup«.
Comtrade 2017 4
Slika 4: Program HYCU
Nazadnje je sledilo še predavanje in ogled storitve Avant2Go, ki so jo ravno tako razvili v podjetju Comtrade. To je namreč dokaj nova ponudba deljenja avtomobila, kjer si uporabniki lahko prek mobilne aplikacije najamejo električno vozilo.
Comtrade 2017 5
Slika 5: Avant2Go
Po končani predstavitvi so nas odpeljali še v njihov lokal, kjer so nas pogostili in v prijetnem kotičku odigrali kakšno igro bilijarda.
Comtrade 2017 6

Comtrade 2017 7
Slika 6: Pogostitev v njihovem kava baru
Ekskurzije sta se udeležila:
dr. Igor Korelič in Jožica Košir Bobnar