• Novice
7. november 2019

PREDAVATELJICA NAŠE ŠOLE NA MEDNARODNEM VELNEŠKEM FORUMU

Na povabilo združenja za zdravje in zdraviliško dejavnost oz. Wellness klaster Srbije se je predavateljica mag. Zvonka Krištof udeležila 10. regionalnega foruma za zdravstvo, wellness in spa turizem CEI, ki je potekal  22. 10. 2019 v Beogradu.

Osrednja tema je bila namenjena ohranjanju kulturne dediščine term in razvoju velnesa, ki temelji na zdraviliški kulturni dediščini in tradiciji v državah Srednje in Jugovzhodne Evrope. Na kongresu so predavatelji iz 11. držav članic CEI – strokovnjaki za velnes in zdraviliško dejavnost predstavili, kako se da izkoristiti potenciale kulturne dediščine in tradicije v povezavi z današnjimi pričakovanji gostov.

Mag. Zvonka Krištof je na primeru Thalasso Spa Lepa Vida predstavila POMEN KULTURNE DEDIŠČINE PRI OBLIKOVANJU PRODUKTA V VELNESU. V predstavitvi je povezala pedagoško izkušnjo, ki jo ima s študenti pri izvajanju vaj v velnesu. 
Namen prispevka je bil predstaviti velneški produkt, ki je nastal v objemu morja, soli in sonca. Thalasso Spa Lepa Vida je postavljen na kulturnem bogastvu naših prednikov, na solinarstvu, v  okolju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Storitve s solinskim blatom in slanico, vtkano v sodobno ponudbo, študenti preizkusijo in analizirajo ter tako pridobijo znanje s povsem druge perspektive.

slika BG 2 (2)     slika BG 1