Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
12. oktober 2020

Predavatelji VSŠ so sodelovali na konferenci FINI

Konferenca o razvoju industrijskega inženiringa, ki je potekala v petek, 9. oktobra 2020, uveljavlja novo prakso sodelovanja med gospodarstvom ter raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami. Njen osnovni cilj je zagotavljanje skladnosti razvojnih tendenc z dejanskimi potrebami po kadrih v tehnoloških in industrijskih panogah. Nove potrebe trga dela, gospodarskega razvoja in konkurenčnosti podjetij namreč predstavljajo izzive, ki se jim danes ni mogoče izogniti. V okviru različnih tematskih sklopov se konference udeležujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, iz gospodarstva, univerz oziroma visokošolskih zavodov, inštitutov ter druga strokovna javnost. Na konferenci sta s prispevkom sodelovala tudi predavatelja Višje strokovne šole, dr. Mitja Muhič in dr. Mitja Veber.

Letošnja konferenca je obsegala 22 predavanj in 10 postrskih prispevkov. Po uvodnih besedah dekanje FINI Novo mesto mag. Iris Fink Grubačević, direktorja Šolskega centra Novo mesto dr. Mateja Forjana, direktorja Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaža Kordiša in direktorice Območno obrtne-podjetniške zbornice Novo mesto Emilije Bratož je strokovni del konference začel prof. dr. Matej Daniel, vodja Biomehaničnega oddelka na Tehnični univerzi v Pragi, s plenarnim predavanjem Additive manufacturing and implantable medical devices. Predavatelji so svoje delo in dosežke predstavili v 6 tematskih sekcijah: Temeljne in aplikativne raziskave, Materiali in tehnologije, Raziskave na projektu EAGLE, Industrija 4.0 in pametne specializacije, Biomehanika in Dejavniki konkurenčnosti. Posebej smo veseli, da so prispevke za konferenco pripravili dva diplomanta in en študent naše fakultete. Dogodek je z zaključno mislijo sklenil predsednik Programskega odbora za pripravo in izvedbo konference dr. Tomaž Savšek.

Vabimo vas, da se nam pridružite prihodnje leto na 6. mednarodni konferenci o razvoju industrijskega inženiringa!

22 150x150