Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
13. maj 2021

PREDAVATELJ LESARSTVA NA STROKOVNEM USPOSABLJANJU V AVSTRJI

 

Eu Program Erasmus+ podpira mobilnost za usposabljanje, strokovnega izpopolnjevanja in usvajanje kompetenc. To je bil tudi cilj našega predavatelja, Janez Pucelj, ki se je 27.04.2021 odpravil v Avstrij za 4 dni. V podjetju STO iz  Villacha se je seznanil o zakonitostih fasadnih ovojev na lesenih stavbah.

Lesene gradnje niso samo svetla prihodnost, so sedanjost, zato je za predavatelja pomembno, da ima kompetence in veščine, ki jih prinašajo nove tehnologije, da jih potem prenaša na slušatelje študente.

 

Izobraževanje v podjetju STO, ki je specializirano za fasadne ovoje lesenih stavb je zajemalo pregled tehničnih smernic, teoretičnih analiz in prikazov - vsaka tema pa je v popoldanskem času bila nadgrajena s praktičnim prikazom/ogledom stavb na terenu. Poudarek je bil dan detajlom - saj se majhne nedoslednosti rezultirajo v konkretnih napakah - posledica so stroški.

Primer: vgradnja stavbnega pohištva.

 

Usposabljanje je dalo novo dimenzijo, kot eno izmed oblik, ki se lahko uporabljajo pri delu na lesenih stavbah. Rezultati dela bodo predstavljeni študentom, ker se zavedamo, da morajo poznati osnovne koncepte ter biti seznanjeni tudi z nedoslednostmi = napakami.

 

Suport podjetja STO (g. Marcus HUBER ) je bil odličen.

 

Predavatelj se je dogovoril za dodatne predstavitve na naši VSŠ program Lesarstvo, v okviru predmeta Lesna gradnja, ki jih bo izvedel omenjeni strokovnjak. Odprle so se možnosti za izvedbo Europrakse v tem podjetju in ideje za dolgoročno sodelovanje.


Več informacij o EU programu Erasmus+
https://www.erasmusplus.si/program-erasmus-2021-2027/

 

Učinki mednarodnega sodelovanja v Erasmus+ program: https://www.youtube.com/watch?v=2OjANTJYRk4

    lesarstvo1   lesarstvo 2   leasarstvo 3