Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
26. november 2020

Praktični pouk dijakov in študentov bosta obogatila dva nova učna CNC obdelovalna stroja

V časih, ko še posebej spoznavamo, kolikšna je dejanska vrednost znanja in, da je šola nekaj kaj ne moremo jemati za samoumevno smo Šolski center Novo mesto obogatili za dva izjemno napredna učna CNC obdelovalna stroja in sicer večoperacijsko stružnico Emco Concept Turn 260 in 5 osni frezalni stroj Emco Concept Mill 260.

CNC 2


Ponosni smo, da je ideja prišla s strani učiteljskega kolektiva, pozdravili pa so jo tako dijaki, študentje in seveda direktor Šolskega centra Novo mesto, dr. Matej Forjan.


Z investicijo, ki znaša skoraj 250.000 EUR (in jo je Šolski center Novo mesto v celoti pokril iz lastnih sredstev), si je Šolski center Novo mesto utrl korak v prihodnost, saj bodo slednje pridobitve močna opora na poti podajanja znanja najnovejših tehnologij (3D tehnologije in industrijo 4.0). Navdušeni smo, da smo s strani podjetij že prejeli neznatno število pozitivnih odzivov, saj slednji tehnologije, kot so računalniško podprto načrtovanje (CAD), računalniško podprta proizvodnja (CAM), računalniško podprti inženiring (CAE) in industrija 4.0 že uporabljajo oziroma uvajajo v svoje proizvodnje procese in je tovrstno znanje naših dijakov in študentov več kot dobrodošlo.

Na koncu vendarle “Soustvarjamo šolo učenja za življenje”.

  CNC 7