Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
8. maj 2024

Industrija X na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto

Strokovna konferenca Industrija X, ki se je odvila na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto v sredo, 8. maja 2024, je bila namenjena strokovnim področjem, kot so elektrotehnika, mehatronika, strojništvo, računalništvo in informatika. Srečanje je udeležencem ponudilo priložnost, da se seznanijo z najnovejšimi trendi, inovacijami in možnostmi za uvajanje novosti na omenjenih področjih, poleg tega pa so bili predstavili tudi primeri dobrih praks s teh področij.

S konferenc se je želelo spodbujati povezovanje med gospodarstvom in izobraževanjem, kar prispeva k zagotavljanju usposobljenega kadra za tehnološke in industrijske panoge. Organizacije v današnjem hitro spreminjajočem se okolju se srečujejo z novimi izzivi, ki so posledica spreminjajočih se potreb trga dela, gospodarskega razvoja in konkurenčnosti podjetij.
Poseben poudarek je bil namenjen vsebinam, ki so predstavljale nove trende tehnološkega razvoja, zlasti na področju avtomatizacije. Konferenca je omogočila, da se širša strokovna javnost seznani z najnovejšimi trendi in inovacijami, ki jih uvaja gospodarstvo, kar pozitivno vpliva tudi na izobraževalni sektor. S tem lahko študentje pridobijo potrebno znanje in strokovne veščine, ki jih pripravijo na sodobne izzive v svoji karieri.
Izmenjava znanja in izkušenj med različnimi deležniki bo spodbudila oblikovanje trajnostnih rešitev za izzive, s katerimi se vsi soočamo, in prispevala k oblikovanju boljše prihodnosti za vse vpletene.

 DSC0010

 DSC0017 2

 DSC5050 2