Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
11. junij 2018

FAES ADAM in AUGUSTIN NATHAN sta izbrala Slovenijo za opravljanje prakse

Tudi letos smo sprejeli dva študenta iz partnerske šole Lycée de Brest – Francija.
Pod mentorstvom Gregorja Medeta študenta opravita dvomesečno prakso iz področja Informacijske tehnologije. Študenta spoznavata principe in protokole računalniških omrežij. Tematika celotnega izobraževanja je Postavitev in konfiguracija omrežja v manjših in srednje velikih podjetjih.
V prvih dveh tednih bosta predelala gradivo na temo Uvod v manjša omrežja in naredila nekaj praktičnih vaj. Vsebine zajemajo: protokole in protokolne sklade, fizične povezave in tehnologije povezav (UTP, optika), osnove Ethernet omrežja, IPv4 in IPv6 naslavljanje, računanje podomrežij, delovanje mrežnega stikala in mrežnega usmerjevalnika, delovanje TCP in UDP protokolov, delovanje storitev spletnih strani, elektronske pošte, DNS in DHCP protokolov, oddaljen dostop do naprav. Spoznajo tudi delo v operacijskem sistemu mrežnih naprav CISCO, kjer opravijo osnovno konfiguracijo usmerjevalnika in stikala.

IMG 20180524 110117