Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
27. marec 2019

Darko Vehar zaključil ciklus letošnjih predavanj uspešnih bivših dijakov Šolskega centra Novo mesto

V torek, 26. marca 2019 smo s petim predavanjem sklenili letošnji cikel predstavitev bivših dijakov Šolskega centra Novo mesto, ki so se po študiju v Sloveniji odločili svojo akademsko pot izpopolnjevati in nadgrajevati po svetu (Amerika, Švica, Kitajska, Nemčija).
Darko Vehar je je svoje potenciale razvijal na področju računalništva na tehnični univerzi Ilmenau v Nemčiji. Trenutno se je poglobil v področje računalniškega vida in nevroinforamtike, kar je tudi tema njegovega doktorskega dela - zajemanje globine s strukturirano svetlobo.  
Računalniški vid se ukvarja z interpretacijo slik, ki prikazujejo 3D okolje. Slike so običajno zajete z optičnim sistemom (npr. video kamera). Kakšen je rezultat interpretacije, je odvisno od cilja oziroma vloge računalniškega vida v širšem sistemu (npr. identifikacija osebe na sliki ali navigacija mobilnega robota). Rezultat interpretacije je lahko segmentacija slike na smiselne enote, geometrijski (npr. 3D) opis scene, sledenje objektu, identifikacija ali klasifikacija objektov na sliki itd.

Predavanje je bilo tako študente elektronike in informatike kot prisotne predavatelje zelo zanimivo, kar dokazuje polna predavalnica slušateljev.

IMG 9573 F

IMG 9575 F

IMG 9577 F

IMG 9578 F

IMG 9592 F

IMG 9580 F
Predavanje je poslušala tudi nečakinja, Eva Vehar, T1a.