Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. maj 2021

Blaž s svojo podjetniško idejo prepričljivo zmagal v kategoriji študentov tudi na mednarodnem tekmovanju EUSAIR POPRI Youth

V petek, 14. 5. 2021, sta direktor Šolskega centra Novo mesto, dr. Matej Forjan, in ravnateljica Višje strokovne šole, mag. Dragica Budić, v sejni sobi sprejela študenta Blaža Novšaka in študentko Emo Imamović, ki sta na tekmovanju Popri v svoji kategoriji študentov in mladih do 29 let s svojo podjetniško idejo zastopala Višjo strokovno šolo. Ema Imamović, študentka 2. letnika programa Lesarstvo, je na regijskem predizboru za JV Slovenijo in Posavje dosegla odlično 3. mesto s svojo idejo Emsprouts, kjer je predstavila idejo gojenja, proizvodnje in distribucije kalčkov kot ponudbo v skrbi za zdravje. Blaž Novšak, študent 2. letnika programa Strojništvo, pa je tako na regijskem predizboru kot na državnem tekmovanju pometel z vso konkurenco v svoji kategoriji in osvojil prvo mesto v državi z idejo Navijalec povezovalnih trakov, s katero olajšuje delo mnogih, ki se srečujejo s pospravljanjem trakov pri svojem delu (kmetijstvo, avtoprevozništvo …). Blaž se je nato udeležil tudi mednarodnega tekmovanja EUSAIR POPRI Youth, ki je bilo 11. 5. 2021, kjer je s svojo podjetniško idejo podrl vse rekorde, osvojil je prvo mesto v svoji kategoriji in tako premagal vse ostale tekmovalce ostalih držav.

Tako direktor kot ravnateljica sta študentoma čestitala za njun dosežek, prav tako mentorju Marjanu Hočevarju in ostali podporni ekipi. Direktor je oba študenta spodbudil, naj s svojo idejo vztrajata in jo še naprej razvijata ter v čim večji možni meri implementirata v okolje. Ko trdo delo in ideje sovpadejo, je uspeh zagotovljen. Poudaril je, da se je vodilo, da je vsak študent za nekaj nadarjen, ponovno pokazalo za pravilno. Šola mladim pri njihovem iskanju močnih področij pomaga in v njunem primeru se je izkazalo, da je bilo usmerjanje in zaupanje vanju pravilno. 


Veselje pa so z Emo in Blažem delili tudi študentje, ki so ponosni na njun dosežek. Podajamo nekaj njihovih izjav:

Vse čestitke Emi ter hvala, ker s tem ni le dokazala, kaj vse zmore, vendar je dala motivacijo tudi vsem ostalim, da lahko tudi v mladosti gojimo podjetniško pot. Upam, da v prihodnje njena podjetniška ideja še bolj zacveti. (Miha Mlakar)  
Draga naša Ema! Ponosni smo nate, na tvoje dosežke in trud, ki si ga vložila v Emsprouts. Pogum je pomembna vrlina v življenju in ti jo skrivaš v sebi. Želimo ti veliko uspehov pri uresničevanju tvoje podjetniške ideje. (Maja Kapš)
Zahvalila bi se sošolki Emi za zgled ter upanje, ki ga je dala  mladim podjetnikom. Izrekam ji čestitke, saj je dokazala, da lahko tudi mladi uspemo z voljo in trudom kot podjetniki in rastemo z različnimi idejami k svojim ciljem. (Nika)
Blaž, meni si dokazal, da z željo in pravim pristopom prideš daleč. Zmagati na državnem in mednarodnem tekmovanju ni šala, tako da vse čestitke in srečno v nadaljnjem življenju s tvojo poslovno idejo. Naj ti prinese veliko sreče. (Matej Dimc)
Blaž je bil že na predavanjih vedno priden in delaven in vedno je imel željo po novem znanju. Vesel sem, da se je udeležil takega tekmovanja, lahko je zelo ponosen na svoj trud in mesto, ki ga je osvojil, sploh pa sam nase. Bravo, Blaž, čestitam. (Jan Škrabec)
Vse čestitke Blažu Novšaku za zmago in da nam je dokazal, da je ključ do uspeha v vztrajnosti. Tako je svojo idejo pripeljal do zmage in želim mu še naprej veliko sreče in uspehov pri njegovi poslovni ideji. (Žiga Avguštin)
Blaž, čestitke za osvojeno prvo mesto. S tem si dokazal, da kjer je volja, tam je pot. Dokazal pa si tudi sebi, da razmišljaš in ustvarjaš v pravi smeri. Veliko sreče tudi v prihodnje. (Jaka Plut)

Objava prispevka na RTV Slovenija o POPRIH oz. zmagi Blaža. Začne se pri 19:00 oz. pri 21:00.
 
IMG 20210514 112102

IMG 20210514 112204

IMG 20210514 112150