Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
10. maj 2021

3. MEDNARODNI VELNES KONGRES


DUŠEVNI VELNES KOT IZBIRA ZA DOBRO DUŠEVNO POČUTJE

20. in 22. aprila 2021 je potekal že 3. mednarodni velnes kongres, ki ga je organizirala Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana s pomočjo sponzorjev in soorganizatorjev. Celoten program kongresa je potekal preko Zoom aplikacije in preko Youtube kanala.

Kot soorganizator je sodelovala tudi naša šola. Aktivni smo bili pri organizaciji in izvedbi dogodka ter pripravi zbornika. S prispevkom DUŠEVNI VELNES IN NAČINI SPROŠČANJA MED MLADIMI  sta na dogodku  in v zborniku sodelovali mag. Zvonka Krištof in Mateja Justinek.

Kongres je osrednjo temo posvetil duševnemu velnesu. Duševni velnes (ang. mental wellness) je pozitivno stanje duševnega zdravja. Je naš notranji vir, ki nam pomaga, da mislimo, čutimo, komuniciramo, se povezujemo z drugimi in delujemo. Je aktiven proces, ki nam pomaga, da zgradimo svojo lastno duševno odpornost; da se postavimo na pot rasti in da kot posamezniki (in posledično kot skupnost) dosežemo osebni razvoj in razcvet na različnih področjih.

Zanimive velneške vsebine  so objavljene v zborniku na povezavi www.velneskongres.si

slika 3   slika 1   slika 2