Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
12. september 2013

Šolsko leto 2012/2013

TEKMOVANJA IZ MATEMATIKE V ŠOL. LETU 2012/13

V četrtek, 21. marca 2012, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz matematike-Kenguru. Naloge je reševalo 65 dijakov tehniške gimnazije, 60 dijakov srednjega strokovnega izobraževanja in 6 dijakov srednjega poklicnega izobraževanja. Od 131 tekmovalcev jih je 60 osvojilo bronasta priznanja. Na regijsko tekmovanje se je uvrstilo 13 dijakov tehniške gimnazije, 18 dijakov srednjega strokovnega izobraževanja in 3 dijaki srednjega poklicnega izobraževanja. 

prva mat   drugamat

Regijsko tekmovanje iz matematike je bilo 4. aprila 2013. Gimnazijci so naloge reševali na Gimnaziji Novo mesto. Tekmovanja se je udeležilo 13 dijakov SEŠTG. Srebrno priznanje je osvojilo 9 tekmovalcev, na državno tekmovanje se je uspelo uvrstiti trem dijakom.
Za program srednjega tehniškega izobraževanja je regijsko tekmovanje organizirala Srednja šola Črnomelj. Na tekmovanju je sodelovalo 18 dijakov naše šole, osvojili so 12 srebrnih priznanj, 5 se jih je uvrstilo na državno tekmovanje.
Tekmovalci poklicnih šol so naloge reševali na Srednji strojni šoli v Novem mestu. Vsi trije naši tekmovalci so osvojili srebrna priznanja, dva sta se uvrstila na državno tekmovanje.
Državno tekmovanje iz matematike za gimnazije je potekalo na Gimnaziji Celje. Naloge so reševali trije dijaki SEŠTG, Rok Šikonja iz oddelka T2A je osvojil zlato priznanje.
Za srednje poklicno in srednje tehniško izobraževanje je državno tekmovanje potekalo v Murski Soboti. Udeležilo se ga je pet tehnikov in dva dijaka poklicnega izobraževanja. Dijaki Gašper Pečarič E1A, Martin Urigelj E2B, Jernej Gorenc E4A in Matic Kocjančič E4B so osvojili zlato priznanje. Matic Kocjančič je za 3. mesto prejel tudi 3.nagrado.
Za zbrane točke med tekmovalci poklicnih šol je zlato priznanje osvojil tudi Mitja Paunovič iz ER2E oddelka.
          
tretjamat

Vsem dijakom, ki so osvojili zlata priznanj, smo pripravili krajši sprejem. Priznanja je podelil ravnatelj SEŠTG, g. Boris Plut.

četrtamat