Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
11. april 2013

V soboto držimo pesti za naše fizike!

V treh tekmovalnih skupinah bo tekmovalo 131 dijakov iz 37-ih slovenskih šol, ki so dosegli najboljše rezultate na regijskih tekmovanjih. Število tekmovalcev na državnem tekmovanju srednješolcev v znanju fizike je določeno glede na rezultate in dosežke na tekmovanjih iz prejšnjih let. Dolenjsko, zasavsko in posavsko regijo bo predstavljalo 14 dijakov, od katerih je 10 dijakov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, 2 dijaka Gimnazije Brežice, 1 dijak Gimnazije Novo mesto in 1 dijak Srednje šole Črnomelj. Kot posebni gostje so na tekmovanje povabljeni tudi nekateri bivši dijaki Šolskega centra Novo mesto, ki se že ponašajo z akademskimi nazivi in so nekoč uspešno zastopali barve šole na  tekmovanjih iz fizike.

Sicer pa je Srednja elektro šola in tehniška gimnazija v slovenskem šolskem prostoru znana tako po odličnih rezultatih dijakov na državnih tekmovanjih srednješolcev v znanju fizike, kakor tudi kot izjemna organizatorka, saj je edina šola, ki v zadnjih 18 letih že tretjič organizira državno tekmovanje srednješolcev v znanju fizike.


Z naše šole so se na državno tekmovanje uvrstili naslednji dijaki:

I. skupina:  Blaž Potokar, T2C, Tomaž Brzin, T2C,  Aleš Durjava, Tina Novinec (oba T2b)
II. skupina: Matevž Šega, T4C, Domen Žalec,T4C,Tadej Pečar, T3A
III. skupina: Jan Petković, T4A, Primož Kočevar,T4C, Gašper Murn, T4C

fiziki