Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
1. april 2014

Šolsko leto 2013/2014

Regijsko tekmovanje iz znanja fizike

V petek, 21. 3. 2014 je bilo na Gimnaziji Brežice Regijsko tekmovanje iz znanja fizike za dolenjsko, posavsko in zasavsko regijo. Skupno so dijaki osvojili 13 srebrnih priznanje. Petim se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje od 14 možnih iz naše regije in sicer:

I skupina:
  • Martin Urigelj, E3B
II skupina:
  • Rok Šikonja, T3A 
  • Blaž Potokar, T3C 
  • Žan Kupljenik, T3A 
III skupina:
  • Tadej Pečar, T4A
Dijakom in mentorjem čestitamo ob osvojenih dosežkih in jim želimo uspehov na državnem tekmovanju, ki bo v soboto, 5. 4. 2014, na Gimnaziji Ledina.

Novo mesto, 31. 3. 2014
Zapisal:
Matej Rožič, prof
regijsko 21 3 2014

Državno tekmovanje znanja iz fizike

Petega aprila 2014 je na Gimnaziji Ledina potekalo 52. tekmovanje srednješolcev v znanju fizike za Stefanova priznanja, na katerem je tekmovalo 125 najboljših fizikov iz vse Slovenije. Izjemen uspeh sta dosegla Blaž Potokar iz T3C, ki je v drugi tekmovalni skupini pometel s konkurenco in z vsemi možnimi točkami osvojil prvo mesto ter Rok Šikonja iz T3A, ki je v isti tekmovalni skupini osvojil drugo mesto. Oba tekmovalca sta osvojila zlato priznanje in prvo nagrado. S tem izjemnim uspehom sta Blaž in Rok, ki sta se na tekmovanje pripravljala pod mentorstvom prof. Ivice Tomića, dopolnila lanski uspeh, ko sta v prvi tekmovalni skupini osvojila drugo in tretje mesto, za kar sta tudi prejela zlati priznanji. Letos sta se tako uvrstila še stopničko višje in s tem samo potrdila, da spadata med najboljše mlade fizike v Sloveniji. Z nadaljnjim trdim delom je zelo blizu tudi uvrstitev v olimpijsko ekipo, kar je do sedaj kot edinemu dijaku Šolskega centra Novo mesto uspelo leta 1999 Urbanu Simončiču. Dijaki Martin Urigelj iz E3B v prvi tekmovalni skupini, Žan Kupljenik iz T3A v drugi tekmovalni skupini in Tadej Pečar iz T4A v tretji tekmovalni skupini so se uvrstili v prvo polovico tekmovalcev in osvojili srebrno priznanje.

Mentorji: Matej Forjan, Matej Rožič in Ivica Tomić
Vodja naravoslovnega aktiva: Matej Rožič, prof.


Bistroumi2014 058