Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
19. marec 2013

Šolsko leto 2012/2013

21. državno tekmovanje in srečanje elektrotehnikov in elektrikarjev ter 3. srečanje tehnikov računalništva in računalnikarjev

V petek , 15. marca 2013, je na Šolskem centru Nova Gorica potekalo 21. državno tekmovanje in srečanje elektrotehnikov in elektrikarjev ter 3. srečanje tehnikov računalništva in računalnikarjev.

Elektrotehniki so tekmovali v znanju inteligentnih inštalacij. Naloga je zahtevala izdelavo plinskega senzorja, ožičenja in programiranja krmilnika. Krmilnik naj bi nadziral hotelsko sobo. Našo šolo sta zastopala Nejc Dichlberger in Jure Lakner iz E4B oddelka in se uvrstila na odlično 2. mestoZaostala sta le za  tekmovalcema, ki sta imela prednost domačega terena.
Več na spletni strani tekmovanja: http://www.tsc.si/ers/tekm/

Elektrikarji so tekmovali v znanju izdelave inštalacije in programirljivega krmilnega sistema NETIC. Našo šolo sta zastopala dijaka iz E3C oddelka Golob Žiga in Golobič Jure. Uvrstila sta se na 5. mesto.

Tehniki računalništva so tekmovali v znanju namestitve operacijskega sistema in konfiguracije različnih strežnikov. Našo šolo sta zastopala dijaka R4A oddelka David Rudman in Uroš Zaletelj in se uvrstila na 6. mesto. Hkrati sta nastavila lastno lokalno omrežje s pomočjo brezžičnega usmerjevalnika.

Rezultati skupno:
Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, ŠC Novo mesto je dosegla 215 točk in s tem 3. mesto.

Več na spletni strani:
http://www.tsc.si/ers/tekm/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=56

tekmovanje ele rac1 
tekmovanje ele rac3  tekmovanje ele rac2  tekmovanje ele rac6