Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
11. december 2014

Rokometaši izborili polfinale

V ŠD Leona Štuklja se je danes odvijal četrtfinale državnega tekmovanja v rokometu. Naši so se z dvema zmagama uvrstili v nadaljevanje.

Rezultati:


SGGOŠ - SEŠTG  19:23 (7:13)
ŠC Krško Sevnica - Gimnazija Šiška  22:23  (11:11)
SEŠTG - ŠC Krško-Sevnica  22:19 (11:8)
Gimnazija Šiška - SGGOŠ  24:17 (12:10)

Lestvica:

1. – 2. ŠCNM SEŠTG, 2 0 ,45:38
1. – 2. GIMNAZIJA ŠIŠKA, 2 0 ,47:39
3. – 4. ŠC KRŠKO SEVNICA, 0 2,41:45
3. – 4. SGGOŠ LJUBLJANA, 0 2 ,36:47

V polfinale se uvrstita prvouvrščeni ekipi.

PREGLED TEKEM

1. tekma: SEŠTG - SGGOŠ Ljubljana


Prva tekma se je odvijala med gostitelji ter Srednjo gradbeno in geodetsko šolo iz Ljubljane. Tekmovalci so začeli dobro in si prvo polovico prvega polčasa ves čas dihali za ovratnik. V drugem delu prvega polčasa so domači povedli in si tako v drugi polčas prinesli 6 točk prednosti. Proti koncu se jim je SGGOŠ približal, vendar to ni bilo dovolj, da bi preprečili zmago domačih, ki so na koncu slavili z rezultatom 22:19.

2. tekma: Gimnazija Šiška - ŠC Krško-Sevnica

Druga tekma je potekala med Gimnazijo Šiška in Šolskim centrom Krško-Sevnica. Končala se je s tesno zmago Gimnazije Šiška z rezultatom 23:22.

3. tekma: SEŠTG - ŠC Krško-Sevnica

Tretja tekma se eje odvijala med domačimi igralci in Šolskim centrom Krško-Sevnica. Ta tekma je bila za nas najpomembnejša, saj je odločala o uvrstitvi v polfinalno tekmovanje. Fantje so začeli dobro in kmalu povedli. Po prvem polčasu so vodili z rezultatom 11:8. Na koncu so se veselili zmage z rezultatom 22:19.

4. tekma: Gimnazija Šiška - SGGOŠ Ljubljana


Zadnja tekma je bila na sporedu malo čez 13. uro. Odvijala se je med Gimnazijo Šiška in Srednjo gradbeno in geodetsko šolo iz Ljubljane. Kljub začetnemu tesnemu boju in kasnejšemu vodstvu SGGOŠ Ljubljana to ni bilo dovolj za njihovo zmago. Na koncu je zmagala Gimnazija Šiška z rezultatom 24:17.

Izjave:


Kapetan ekipe Matic Kotar (po 1. tekmi)
Pričakovali smo prav tako napeto tekmo do konca, saj smo pazili na rezultat in poskušali ohranjati vodstvo. V prvi tekmi je prišlo do poškodbe v proti napadu, saj sem stopil obrambnemu igralcu na nogo in sem rahlo "klecnil", vendar ni nič hujšega.

Trener Kristijan Turk (po 1. tekmi)
Tekmo smo odigrali tako, kot smo si zamislili. Nekaj igralcev imamo poškodovanih, zato imamo rahlo otežen izbor igralcev, vendar so fantje dokazali, da znajo in lahko brez nekaterih, ki veliko pomenijo naši ekipi, prav tako odigrajo dober rokomet. In to so tudi v tej tekmi dokazali.

Ravnatelj SEŠTG, Boris Plut
Zelo vesel sem uspeha naših rokometašev, da so se fantje po vseh poškodbah vrnili in sestavili celotno ekipo, hkrati pa sem tudi vesel, da na današnjem tekmovanju ni prišlo do resnih poškodb. Tekme so bile napete in razburljive, zato čestitam vsem ekipam. Žal smo letos edini iz naše regije, ki smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. V preteklosti se nas je uvrstilo več. Veseli me lepa udeležba, kuturno navijanje in pa fair play.

Trener Kristijan Turk (po 2. tekmi)
Bila je težka tekma s Krčani, saj so močni nasprotniki, ampak se je kjub temu izkazalo, da imamo večji izbor kvalitetnejših igralcev. Fantje so se potrudili in igrali tako, kakor smo se zmenili, kar je najbolj pomembno, da ne gledamo na druge, temveč nase. Fantje so se z nagradami v zadnjem času malo razvadili, vendar bodo dobili, kar so zaslužili.

Miha Krevs
Tekmovanje se mi je zdelo kar v redu, tekme so bile po pričakovanju, morda celo malo lažje, kakor smo si jih zamislili. Menim, da smo bili enotni in to nas je privedlo do zmage.

Žiga Urbič
Vsa pričakovanja so bila dosežena tako z moje strani, kakor s strani ekipe in bi rad pohvalil celotno ekipo za zmago.

Marko Kotar
Občutki so fenomenalni, pričakovanja in zmaga dosežena. Menim, da ni bilo naporno priti do zmage in smo skupaj z ekipo uspeli doseči cilje.

Saša Vesel, trenerka Gimnazije Šiška
Zelo smo veseli uvrstitve v polfinale ter hkrati čestitamo SEŠTG in se veselimo nadaljnih bojev.

Pregled tekem in izjave sta zapisali Rebecca Perše in Teja Urbančič, T3a.

Ekipa SEŠTG:

1. Blaž BRAJDER
2. Blaž HUDELJA
3. Marko KOTAR
4. Matic KOTAR, kapetan ekipe
5. Sebastjan KRAVCAR
6. Miha KREVS
7. Urban KRIŽMAN
8. Žiga MEDVED
9. Jure OVEN
10. Luka PIRC
11. Žiga URBIČ
12. Nejc VENCELJ
13. Urban VERBIČ
14. Tim VIDMAR
15. Miha KOTAR

mentor: prof. Krstijan Turk


našisggosšiškakksevnicavsivrsta

foto: Gal Pavlin, T3a

IMG 6558vsiIMG 6671
IMG 6995IMG 6971IMG 6715IMG 7028(1)IMG 7204IMG 7158

foto: Nejc Požun, R3E