Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
2. februar 2017

Odbojkarji v finalu DP

V domači dvorani so naši odbojkarji z bučno podporo navijačev izborili finale. 

Tekme

ŠC NM SEŠTG - ŠC PET 2:0 (25:18, 25:16 )

Današnja uvodna tekma se je odvijala med domačimi odbojkarji in gosti iz Ljubljane. Novomeščani so se prikazali všečno igro in brez večjih težav osvajali točke. Kljub premoči so domači dijaki poskrbeli za nekaj atraktivnih potez in s tem navdušili občinstvo. Po dobljenem prvem setu so dominirali tudi v drugem in s tem upravičili vlogo favorita. 

ŠC PET - Gimnazija Novo mesto 2:1 (25:21, 16:25, 17:15 )

ŠC NM SEŠTG - Gimnazija Novo mesto 2:1 ( 18:25, 25:20, 26:24 )

Gimnazijci so bili po prvem porazu še posebej motivirani, saj bi jim morebitna zmaga nad gostitelji zagotovila pot v finale. Na začetku so močno pritisnili in dobili prvi set. Po vzpodbudnih besedah in skrbnih napotkih domačega trenerja so igralci SEŠTG priigrali drugi niz in s tem izsilili tretjega. Tretji set je bil prava paša za oči, sicer se igra do 15, vendar se je ta končal z rezultatom 26:24, zaradi sistema dveh točk razlike. Obe ekipi sta povedli za največ točko, ampak so na koncu po zanimivi predstavi, ki bi jo lahko primerjali z obračuni s profesionalnih tekmovanj, na krilih publike blesteli gostitelji in si z zmago priigrali prvo mesto v polfinalu, in nastop na finalnem tekmovanju.


Izjava mentorja Bojana Jakliča:

Bil je zanimiv, dober turnir. Pomerile so se tri enakovredne ekipe in zdi se mi, da bi v primeru ponovitve tekmovanja dobili drugačno razvrstitev. O drugem udeležencu finala je odločala podaljšana igra v tretjem nizu. Rad bi se zahvalil svojim igralcem, bučni publiki in ostalim udeležencem tekmovanja.


Izjava kapetana domače ekipe Anžeta Borina:

Danes smo še enkrat dokazali, da smo ekipa v pravem pomenu besede. Že k prvi tekmi smo pristopili odločno, brez podcenjevanja in z željo po zmagi. Pred zadnjo tekmo z Gimnazijo smo, po presenetljivem razpletu tekme med Šolskim centrom za pošto, ekonomijo in telekomunikacije ter Gimnazijo, bili tudi teoretično že uvrščeni v finale, za prvo mesto na polfinalnem turnirju pa smo potrebovali le osvojen niz. To nas ni uspavalo, bili smo odločeni, da zmagamo tudi na zadnji tekmi. Začeli smo nekoliko nervozno, s prevelikim številom lastnih napak, toda v nadaljevanju odigrali, tako kot se od ekipe, ki se je uvrstila med najboljše štiri v državi, tudi pričakuje. Čestitke Šolskemu centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije za uvrstitev v finale, z izpadom Gimnazije pa smo zagotovo prikrajšani za še eno izjemno ekipo na finalnem turnirju. Tudi danes ne morem mimo naših navijačev, ki so nam skozi celoten turnir z glasnim navijanjem pomagali do dveh zmag. Brez njih si upam trditi, da nam ne bi uspelo.


Tekme je povzel in izjave zabeležil Erik Foršček, E3a.


IMG 1015  IMG 1009   gimn   IMG 1072  IMG 1479 

IMG 1572 IMG 0819  IMG 1518  IMG 1769  IMG 1799 


Foto: Anže Iskra, T2b

Več fotografij na Facebook strani SEŠTG


Posnetek 3. tekme SEŠTG - GIMNM ter razglasitev zmagovalcev