Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
23. december 2014

Odbojkarji obstali v četrtfinalu

Danes je ŠD Leona Štuklja potekalo četrtfinale v odbojki za dijake in dijakinje. Za SEŠTG so igrali dijaki pod mentorstvom profesorja Bojana Jakliča, ki pa se v nadaljevanje tekmovanja niso udeležili, saj so vknjižili eno zmago (proti Gimnaziji Ledina) ter en poraz (proti Gimnaziji Nova Gorica).

Gimnazija Ledina - SEŠTG 0:2

V začetek tekme so z boljšo roko stopili gosti in povedli (4:1), a Novomeščani so se zbrali in obrinili rezultat na svojo stran (4:6). Takrat se je prava tekma šele začela, saj smo gledalci lahko videli zelo zanimivo in izenačeno tekmo. Bolj kot je šla tekma proti koncu, več napak so si privoščili domači, namreč pri serviranju so zapravili kar nekaj točk (22:19). V samem »finišu« tekme so igralci belo-oranžnih dresov stopili na plin ter zmagali z rezultatom 26:24.

V drugem setu so domači pokazali povsem drug obraz kot v prvem. Igra je bila veliko boljša in tako so dominirali in nadzorovali potek igre. Igro so hitro zaključili in zmagali drugi zaporedni set z rezultatom 25:13.


Gimnazija Nova Gorica : SEŠTG   2:0

Začetek tekme je bil za gledalce dokaj zanimiv, saj je bila igra domačih na nivoju gostov (4:4), nato pa so Primorci vzeli stvari v svoje roke, povedli in do konca niza držali vodstvo. Domači se proti izjemnemu nasprotniku preprosto niso mogli zbrati, odpovedali so nekateri ključni igralci, bilo je veliko tehničnih napak in če to združimo še z odlično igro gostov, predvsem v bloku, nam to navrže zmago Gimnazije Nova Gorica z rezultatom 25:14.

Drugi set se na žalost dijakov Šolskega centra Novo mesto ni močno razlikoval od prvega. Igralci modrih dresov niso pustili domačim, da se razigrajo, takoj povedli ter začeli vodstvo zviševati (9:3). Varovanci Bojana Jakliča so se s pomočjo navijačev in borbenosti uspeli približati nasprotnikom (12:9), a Goričani niso dolgo pustili domačim razviti svoje igre in začeli zopet dominirati v njej. Tako so set zaključili z rezultatom 25 : 19.


Izjava trenerja, prof. Bojana Jakliča:

Zelo enostavno, breme rezultata proti odlični ekipi Nove Gorice je bil prevelik, tako da so nekateri nosilci domače ekipe odigrali slabše, kot igrajo ponavadi. Ekipi ne zamerim niti ene današnje napake, saj je bil nasprotna v vseh odbojkarskih elementih boljša in je zasluženo zmagala.
Moji igralci so drugače v drugem setu proti Gimnaziji Ledina pokazali dobro igro, žal pa dobra igra le proti eni ekipi danes ni bila dovolj za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.

Izjava kapetana Davida Renka o tekmi proti Gimnaziji Nova Gorica:

Sem malo razočaran, kar zadeva našo igro, a vem, da bomo drugič boljši, saj je današnja kemija ekipe zelo nihala. Težko rečem, kaj je glavni razlog za poraz. Enostavno je bila ekipa Nove Gorice boljša.

Tekme sta spremljala Jan Pristov in Amadej Papež, oba T3a.

IMG 0340 IMG 0348 IMG 0349 IMG 0350 IMG 0384 IMG 0355
Foto:Gal Pavlin, T3a

četrtfinale ngo ledina DSC 0489 DSC 0834 DSC 0836
foto: David Hrovat, E1a