Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
21. januar 2015

Četrtfinale košarke

V sredo, 21. januarja, je v ŠD Leona Štuklja potekal četrtfinale ženskega in moškega tekmovanja v košarki. Ženska ekipa SEŠTG se je pomerila z Gimnazijo Kranj, moška ekipa pa z Gimnazijo Šentvid. Na žalost sta obe domači ekipi zgubili.

Dijakinje: SEŠTG – Gimnaziji Kranj 32:47

Tekmo so gostiteljice začele bolje in povedle z rezultatom 8:1, do konca prve četrtine so novo Novomeščanke rezultat izenačile. Vendar pa so igralke v belih dresih (Kranjčanke) v zadnjih sekundah prve četrtine dosegle koš in povedle. Tudi v drugi četrtini sta obe ekipi igrali napadalno, vendar so domače slabo držale obrambo in s tem izgubile polčas za 9 pik (20:29). Drugi polčas pa so košarkarice SEŠTG prikazale slabšo igro, saj so šele v zadnji minuti tretje četrtine dosegle prvi koš. Gostje pa so z dobro obrambo in napadom povečale razliko. Rezultat na koncu tretje četrtine je bil kar 23:42. V zadnji četrtini so domačinke pokazale boljšo igro in zadele nekaj lepih košev, pri tem je blestela dijakinja SEŠTG Tinkara Zoran. Vendar jim je zmanjkalo časa, da bi rezultat izenačile ali celo zmagale tekmo. Tekma se je končala v prid gimnazijkam iz Kranja, in sicer z rezultatom 32:47.

Izjavi:
Tinkara Zoran:
Začele smo dobro. Pričakovale smo, da bodo zmagale, saj so vse košarkarice, zato smo šle čisto sproščeno na tekmo in jo odigrale po najboljših močeh.

Trener Kristjan Turk:
Tekma je potekala po pričakovanju, vedeli smo, da so nasprotnice dosti močnejše in so tudi kandidatke za naslov državnega prvaka, tako so tudi vstopile v tekmo, saj niso igrale 100 %. To smo na začetku izkoristili in se z nekaj lepimi akcijami držali kontakt z njimi 1. četrtino in polovico druge. Potem nas je počasi zmanjkalo, ker dve naši igralki ne moreta odločiti tekme. Nasprotnice so zasluženo zmagale.

Dijaki: SEŠTG – Gimnazija Šentvid 41:50
Tekma se je začela z boljšim skokom in igro Šentvidčanov (0:5). Domači košarkarji so rezultat izenačili. Prva četrtina je bila zelo izenačena, saj sta obe ekipi igrali zelo dobro in hitro. Na koncu prve četrtine so gosti vodili za dve piki (12:14). Drugo četrtino so gostitelji pokazali izredno dobro obrambo in tudi nekaj dobrih proti napadov. Z dobro igro, ki so jo kazali v drugem delu, so povedli na rezultat 25:23. Po polčasu pa so Šentvidčani prevzeli igro v svoje roke in pokazali boljšo igro. Kljub dobri igri gostov pa so se domači še vedno borili, vendar niso zadevali. Po koncu četrtine je bil rezultat 35:41. Zadnja četrtina je bila popolnoma podobna tretji. Razigrani Šentvidčani so še naprej zadevali, a dijakom SEŠTG danes ni bilo usojeno zmagati. Toliko metov, skokov v napadu in obrambi ter prestreženih žog, vendar žoga ni hotela v nasprotnikov obroč. Tekma se je končala s porazom naših, končni rezultat pa je bil 41:50.

Izjavi:
Kapetan Domen Janc:
Na začetku smo dobro odprli tekmo in držali stik z njimi. Nato pa popustili. Dali smo vse od sebe, vendar se ni izšlo. Mislim, da si nimamo kaj očitati, saj nam tudi met ni stekel. Kar je bilo, je bilo.

Trener Đuro Oluić:
Kot pričakovano težka tekma, upali smo, da se bo izšlo v našo korist, ampak je Šentvid dokazal, da je boljši od nas. Zgubili smo že na njihovem turnirju, vendar smo upali, da bo domača publika pomagala, vendar se ni izšlo, tako da smo izpadli iz tekmovanja in drugo leto štartamo na novo.

Tekmi spremljala Jan Pristov in Nejc Šuštarič, T3a

punce DSC 0442 DSC 0546 DSC 0550 DSC 0577 DSC 0594 DSC 0664 DSC 0749 novinarja

foto: David Hrovat, E1a