Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Simulacija ogrevalnega sistema

S sošolcem Markom sva se odločila, da bova za zaključno nalogo izdelala maketo ogrevalnega  sistema. To maketo sva naredila kot učilo.
Projektna naloga je narejena tako , da nam prikaže delovanje realnega ogrevalnega sistema v stanovanjski hiši. Izdelek je narejen kot maketa, katero lahko programiramo za različnimi krmilniki. Na desni strani ohišja so priključki za krmilnike.  
Najprej je bilo potrebno napisati program po kateremu sva se kasneje orientirala pri izdelavi izdelka. Vse načrte in filme za tiskana vezja sva naredila sama. V šoli sva vse ploščice razvila, zjedkala in izvrtala, ostalo pa sva delala doma, saj v šoli ni bilo dovolj časa za vso delo. Največ dela pa sva imela s sestavljanjem in povezovanjem tiskanih vezji v ohišje.
Največji problem  pri tej nalogi je bila povezava med vhodi krmilnika in izhodi primerjalnikov, ter spajkanje žic na LED diode.

Glavni elementi centralnega ogrevanja so kotel na trda goriva in kotel na kurilno olje, grelna telesa, cevi, črpalke in varnostni elementi.

Najin sistem ogreva sanitarno vodo ter dve ločeni stanovanjski etaži. Na delovanje sistema vpliva zunanja temperatura, sobni temperaturi v stanovanju ter temperatura sanitarne vode. Za boljši standard ogrevanja ter varčevanje z energenti je ogrevalni sistem časovno reguliran.

IMG 3622 IMG 3621 IMG 3619

IMG 3618 IMG 3617 IMG 3612