Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
7. februar 2013

Preprečevanje uporabe drog

PROJEKT EVROPSKO UKREPANJE NA PODROČJU DROG

Naša šola že vrsto let deluje na področju osveščanja in izobraževanja mladih na temo odvisnosti od alkohola, mehkih in trdih drog. Sodelujemo z g. Tonijem Kočevarjem iz Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti Novo mesto. Pri tem:
-Za dijake prvega letnika vseh programov organiziramo učne delavnice na temo zasvojenosti v obsegu dveh šolskih ur. Delavnice po posameznih razredih vodi g.Toni Kočevar.
- O problematiki se razredniki redno pogovarjamo na razrednih urah.
- Pri tujih jezikih beremo različne članke, ki obravnavajo problematiko zasvojenosti; npr. iz revij Choices – Sholastic (Methamphetamine, Meth-head confession, Substance abuse: don't
mix drugs &driving), The guardianweekly (Binge drinking increases risk of dementia), Curent(GBL killed my sister).
- Na roditeljskih sestankih opozorimo starše na morebitne znake, ki lahko kažejo na mladostnika s težavami zasvojenosti. Razredniki na uvodnih roditeljskih sestankih opozorijo na težave mladostnikov, na morebitne znake zasvojenosti. Na vsakih nekaj let pripravimo skupen roditeljski sestanek staršev vseh letnikov, na katerem spregovori bivši narkoman, svetovalna delavka ali g. Toni Kočevar iz Lokalne akcijske skupine.
- Na spletnih straneh objavimo povezave organizacij, ki na najrazličnejše načine opozarjajo na nevarnosti zasvojenosti v družbi ter pomagajo pri težavah oz. zmanjševanju posledic (http://www.sc-nm.com/scnm/portal/elektro/6076/sl-SI/DesktopDefault.aspx).

Mag. Vesna Kralj, prof.

img 2669 img 2668 img 2667 img 2666