Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
7. februar 2013

Youth for peace- Poljska 2011

Tabor Mladi za mir, Torun, Poljska, 10. 07. – 16. 07. 2011
»Youth for Peace« je tudi letos z mislijo: »Prihodnost prostovoljstva – Razmišljaj globalno, deluj lokalno!« organiziral tabor, kjer smo se lahko mladi iz različnih partnerskih mest pobližje spoznali ter si izmenjali svoja mnenja in izkušnje. Ideja o mednarodnem taboru »Youth for Peace« se je rodila v Goettingenu, z mislijo na nas mlade, da lahko v sožitju sodelujemo med sabo. Tabori potekajo vsako leto na drugi lokaciji, glede na partnerska mesta. Letos so v tem projektu sodelovali: Goettingen ter Wittenberg (Nemčija), Cheltenham (Velika Britanija), Cadec (Slovaška) ter Novo mesto (Slovenija).
Cilj tabora je bil druženje in spoznavanje mladih iz pobratenih mest iz Nemčije, Velike Britanije, Slovaške, Poljske in Slovenije ter širjenje ideje miroljubnega sožitja različnih narodov.
S ponosom smo Novo mesto ter ob enem Slovenijo predstavljali Barbara Grubar, Polona Opara, Matevž Šega, Gašper Muren ter Katja Perme v spremstvu Vesne Čurk, Ane Bukovac in voznikom Jožem Rojcem.

plakat2 plakat1 plakat IMG 0797 DSC 0340