Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
7. februar 2013

Likovna umetnost

Fundacija Brumen in Amnesty International Slovenije organizirata mednarodni oblikovalski dogodek Poster Festival Ljubljana '11: Razkriti obrazi rasizma. V ta namen so spomladi razpisali tudi natečaj Ustvarjalno proti rasizmu, ki je sovpadal z Mednarodnim dnevom za odpravo rasne diskriminacije (21. marec).
Dijaki T1a so se kot razred prijavili na natečaj in pri pouku likovne umetnosti zastavili projekt Vizualne komunikacije.
Cilji projekta: izdelati plakate s pomočjo računalniških orodij, okrepiti aktivno državljanstvo in strpnost pri mladih ter jih spodbuditi, da se borijo proti rasnim stereotipom, projektni pristop, timsko delo.
Natečaj je spodbudil kritično razmišljanje in likovno kreativnost dijakov. Oblikovali in natisnili so 31 plakatov. Vse izdelke smo posredovali organizatorju natečaja. Na natečaju je sodelovalo 17 šol, ki so poslale 169 plakatov. Junija je žirija izbrala 21 najbolj izvirnih plakatov. Izbrana sta bila tudi dva plakata naših dijakov;
Marka Kuzmanovića in Matica Zorana.
Izbrani plakati so bili razstavljeni v Narodni galeriji v Ljubljani v okviru Poster Festival Ljubljana '11. Nekatere izmed njih si lahko ogledate na slikah.
Zura Zoran Urh sparovec Plut
Pecar Kuzmanovic Kastelec 2011 09 30 10 21 55 2011 09 30 10 07 09