11. oktober 2016

Nagradna ekskurzija - Avstrija 2016

Pot nas je najprej vodila do Celovca, ki je bil zaradi praznika, ki so ga praznovali Avstrijci precej prazen, je pa bila zato naša naslednja postojanka Minimundus toliko bolj živahna in nabita z obiskovalci. V Minimundusu smo si imeli priložnost ogledati skorajda vse znamenitosti sveta. Na ogled imajo namreč postavljene natančne makete svetovnih znamenitosti, nekatere celo interaktivne. Tako smo se lep kos naše postojanke sprehajali med čudovitimi modeli stavb in naravnih prvin različnih držav, med katerimi smo zapazili tudi naše, slovenske: Blejsko jezero in njegov znamenit otoček s cerkvijo ter Narodno in univerzitetno knjižnico. Tudi sreča je bila na naši strani, saj je bilo vreme naravnost čudovito.

Ekskurzija 2016 042  Ekskurzija 2016 070  Ekskurzija 2016 096   Ekskurzija 2016 079   Ekskurzija 2016 002

Zatem smo polni vtisov sedli h kosilu, ki je bilo za številne zagotovo češnja na torti prelepemu začetku izleta. Postregli so nam namreč z znamenitim dunajskim zrezkom in ocvrtim krompirjem, kar je še ojačalo naše 'avstrijsko razpoloženje'. Nekaj dijakov se nas je odločilo še za ogled živalskega vrta plazilcev, kjer smo se iz oči v oči srečali s številnimi kačami, kuščarji, želvami in celo s krokodilom.

Ko so bile naše oči napasene in želodci napolnjeni, nas je po napeti vožnji po ozki, strmi in zaviti cesti, ki je iz avtobusovega menjalnika izvabila ostre vonjave, pot privedla še do Pyramidenkogla, najvišjega lesenega stolpa na svetu, ki v višino meri vrtoglavih sto metrov. Povzpeli smo se nanj in uživali v čudovitem razgledu na Vrbsko jezero. Nazaj na tla smo nas vodile tri poti: stopnice, dvigalo ter najdaljši tobogan v Evropi, spust,po katerem je omogočal, da si tla dosegel v pičlih dvajsetih sekundah.Najpogumnejši so se odločili za tretjo opcijo in s to dozo adrenalina smo naše potovanje zaključili in se odpravili nazaj proti Sloveniji.

Ekskurzija 2016 005  Ekskurzija 2016 021  Ekskurzija 2016 031   Ekskurzija 2016 202   Ekskurzija 2016 199

Izlet je na nas naredil globok vtis in nam omogočil, da smo si skozi zabavo razširili obzorje ter ustvarili nove spomine, za kar smo prav vsi srečni nagrajenci izredno hvaležni. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam to omogočili!

Plakat izlet 2016m