6. februar 2013

Nagradna ekskurzija - Budimpešta 2011 (16. in 17. maj 2011)

Letos je naša šola že deseto leto zapored organizirala nagradno ekskurzijo za vse tiste, ki so s svojim dosežki in delom pripomogli k ugledu šole. Tokrat smo se potepali po madžarski prestolnici.

V ponedeljek in torek, 16. in 17. maja 2011, smo se že v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Budimpešti. Razgibano mesto s slavno zgodovino se odraža v bogatih palačah in stavbah predvsem na peštanski strani reke Donave. Pravijo, da je to mesto slave in zabave, ki je v preteklosti slovelo kot zavetišče številnih umetnikov, boemov in vseh željnih zabave. Naš ogled smo začeli z avtobusnim ogledom mesta, kjer smo se peljali mimo železniške postaje Keleti, si ogledali stadion Nep, ter se peljali do Trga Herojev. Sledil je še sprehod do bazilike Sv. Štefana in nekaj časa za samostojno odkrivanje budimpeštanskih ulic.

Po večerji je sledil najbolj romantičen del ekskurzije, saj smo se odpravili na ogled nočne panorame z griča Citadella.

Naslednji dan smo obiskali še budimsko stran reke Donave. Ogledali smo si ribiško trdnjavo, ki velja za eno najlepših zgradb na kraljevskem kompleksu, in notranjost Matjaževe cerkve, kjer so kronali ter poročali ogrske kraljeve pare. S tem se je naša nagradna ekskurzija končala, čakala nas je samo še pot domov.

Več o ekskurziji lahko preberete v BILTENU.

Še nekaj utrinkov
a b bb Budapest c