Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

19. oktober 2021

Teden jezikov in kultur

V šol. letu 2021/2022 smo praznovali Evropski dan jezikov v okviru Tedna jezikov in kultur, zadnji teden septembra. Prvič doslej smo dejavnosti pripravili skupaj s slovenističnim aktivom. 

V t. i. mehurčkih (v razredih) so dijaki obeležili evropski dan jezikov z delavnicami učenja tujih jezikov, spoznavanja deželoznanstva, kultur, navad in običajev tujih dežel.

Sredino dopoldne, 29. septembra, smo priredili ustvarjalno dejavnost na zunanjem igrišču, kjer so dijaki s kredami risali na asfaltno površino na temo jeziki, hkrati pa je dijakinja Tara Kavčič iz T1c kot DJ predvajala glasbo v tujih jezikih. Dijaki so navdušili s svojim likovnim talentom in z izborom likovnih motivov. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, likovno ustvarjanje dijakov so si ogledali tudi direktor ŠC NM, ravnatelj in njegova pomočnica.

Slovenistični aktiv je pripravil razstavo plakatov na temo Slovenščina, moj jezik in nagradil najlepši plakat z naslovom DVOJINA

Dijaki so sodelovali pri kvizu Obvladam slovenščino, najboljši so bili nagrajeni.

V Tednu jezikov in kultur smo izbirali najlepšo besedo v materinščini in tujih jezikih. Najbolj prepričljivi sta bili besedi LJUBIM in RESPONSIBILITY.

V sredo, 13. oktobra, je manjša skupina dijakov, ki so morali izpolnjevati pogoj PCT, obiskala varovance Doma starejših občanov Novo mesto in z glasbenimi točkami v tujih jezikih popestrila njihovo druženje na kostanjevem pikniku. Pripravili smo šest glasbeno-pevskih točk ter jih povezali z lepo slovensko besedo. Varovanci so bili našega obiska zelo veseli, še posebej zato, ker zaradi novih »covidnih« razmer česa takega več niso deležni.

Pohvala velja vsem dijakom, dijakinjam in profesoricam, ki so s svojim trudom prispevali k letošnji obeležitvi evropskega dne jezikov.


Diana Strugar, prof.
vodja aktiva TJE

IMG 20210927 104059[1]  IMG 20211001 110752[1]  Jure Y Tiran1  Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO

Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   Teden jezikov in kultur2021, nastop dijakov v DSO   13 

12  3  16  7  2