Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. marec 2022

Projektno partnerstvo med SEŠTG-ŠC Novo mesto in Carl-Netter-Realschule Buehl iz Nemčije

Z Mestne občine Novo mesto smo ob koncu  šolskega leta 2019/2020 dobili pobudo za sodelovanje s sorodno šolo v Nemčiji. Mesto Buehl je namreč “pobrateno” oz prijateljsko mesto z Novim mestom. Skupaj sodelujemo na več področjih: kulturnem, gospodarskem in na področju t. i. pametnih mest. Želeli pa so tudi projektno sodelovati z eno od novomeških srednjih šol.

Že v lanskem šolskem letu smo izvedli tri srečanja na daljavo, v katerih so po uvodnem spoznavanju sodelovali dijaki pri predmetih biologije in angleščine. Letos pa smo raziskali poklice, ki izumirajo in poklice prihodnosti. Dijaki so v skupinah pobrskali po različnih gradivih, ki so na voljo na svetovnem spletu in ugotovitve predstavili 21. februarja 2022, prek BBB aplikacije.

Tako nemški kot tudi naši dijaki T2B so bili navdušeni nad takšnim načinom neformalne komunikacije z vrstniki, ki imajo podobne izkušnje in želje glede svoje prihodnosti.

Zapisala: M. Pogačnik.