Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. april 2022

Dijaki na projektu Erasmus ROBE

Nekaj naših dijakov sodeluje na mednarodnem projektu v Turčiji.

Dnevniški zapis:

V ponedeljek smo se po zajtrku odpravili na noro vožnjo s tukajšnjimi taxiji do šole, nekateri se še vedno niso čisto privadili, a nam je bilo kar všeč, saj požene malo adrenalina za dobro jutro. Ko smo prispeli v šolo, smo se vse ekipe (TR, ITA, SLO, BG) predstavile in povedale nekaj o  šolah, ter se igrali ice breaking games. Po tem smo imeli predavanja o Arduino nano in kako ga povezati z določeno komponento (bluetooth modul, heart rate modul). Proti koncu smo si ogledali tudi samo šolo. Popoldne smo skupaj z mentorji in ostalimi ekipami odšli peš do trgovskega centra in se nato odpravili nazaj v hotel.

V torek se je dan začel enako kot v ponedeljek. Ko smo vsi prispeli do šole, smo po ekipah dobili po tri enake komponente in začel se je praktični del. Te smo povezali skupaj in nadaljevali s programiranjem. Po "pouku" smo se odpravili na ogled enega izmed podjetij in si ogledali prostore, v katerih se njihovi delavci oz. bodoči delavci izobražujejo (poudarek na varnosti in kaj narediti v določenemu trenutku). Peljali so nas tudi na ogled dela podjetja, v katerem ulivajo dele za avtomobile.

V sredo smo začeli s programiranjem aplikacije za izračun IBM vrednosti s pomočjo Android studia v programskem jeziku Java. Nato pa smo aplikacijo prenesli na telefon in jo na njem preizkusili. Dan smo nadaljevali z ogledom nekaterih znamenitosti v tukajšnjem mestu in imeli nekaj prostega časa na bazcarju. Z ekipami smo zaključili izlet s skupno večerjo in se nato odpravili nazaj proti hotelu.

Danes smo v jutranjih urah dokončali aplikacijo za merjenje srčnega utripa. V popoldanskih urah pa smo se odpravili na ogled mesta Golyazi. Mesto leži čisto ob jezeru, zanj pa je značilno, da je tam včasih prebivalo veliko Grkov.

Na projektu so sodelovali dijaki: Dijaki so: Anže Repše, R1B, Iga Prevalšek,T3B, Maks Zupan, R2C, Manca Kastelic Hervol, 3AS, Tevž Lovše, 2BS, Mitja Leščanec,2AM, in Luka Molek, 2AM.

https://erasmusplusrobe.weebly.com/

Zapisal: prof. Mitja Berkopec

Skupna slika11  ekipa turki11  turkiii