Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. januar 2020

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine

Ekipa dijakinj in dijakov iz T2A je na nedavnem državnem tekmovanju iz angleščine za druge letnike prejela srebrno priznanje.

V letošnjem šolskem letu sta tekmovala dva oddelka 2. letnika v kategoriji A (gimnazije), in sicer T2A in T2B. V vsaki skupini je lahko 3-5 dijakov, ki pripravijo štiriminutni filmček na določeno temo, s predpisanimi besedami. Letošnja tema je bila HEROES in prispevek je moral biti v obliki vloga, predpisane besede pa naslednje: COMMITMENT (N), BURDEN (N), APPEAL (N), ALTER (V), LANGUISH (V), BACKFIRE (V), UBIQUITOUS (ADJ), DIMINISHING (ADJ), CAPRICIOUSLY (ADV), LAVISHLY (ADV).

Kriteriji pri ocenjevanju so naslednji: pravilnost uporabe podanih izrazov, ustvarjalnost/domiselnost pri uporabi besed, slovnica in besedišče, izgovarjava in gladkost, informativnost, splošni vtis in tehnična izvedba.

Prispevke smo poslali komisiji IATEFL-a Slovenija. Dijaki T2A (Ema Oberstar, Ema Gnidovec, Nuša Jaklič, Nejc Hočevar in Jaka Berk) so si priborili srebrno priznanje.

Zapisala:

Marjana Pogačnik, prof.

1