Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. september 2020

Peto praznovanje evropskega dne jezikov

Ob letošnjem, že petem praznovanju evropskega dne jezikov (EDJ) smo za dijake SEŠTG razpisali likovni natečaj z naslovom Jeziki – mostovi med ljudmi, katerega se je kljub kratkemu času odzvalo lepo število nadarjenih likovnikov, ki so večinoma samostojno, v prostem času in z lastnimi likovnimi materiali ustvarili dovršena likovna dela. Le-te je pregledala in ocenila strokovna komisija v sestavi Vesna Čurk, Julija Krajšek Souvan in Diana Strugar.

Na dan praznovanja EDJ, petek, 25. 9. 2020, smo pred šolsko knjižnico pripravili otvoritev likovne razstave ter mladim ustvarjalcem podelili knjižne nagrade in priznanja. Nagrajenci so: Ana Dular, T4c, (prva nagrada), Jaša Žabkar, R1c, (druga nagrada), Barbara Kastelic, T4a, (druga nagrada), Neja Keserič, T1c, (tretja nagrada). Ob tej priložnosti sta prisotne nagovorila direktor šolskega centra, g. Matej Forjan, ter pomočnica ravnatelja, ga. Vesna Parkelj, dijaki/-nje naše šole z mentoricama Darjo Marjanovič ter Ano Šterk Bukovac pa so kulturni dogodek prijetno popestrili z besedo, glasbo in poezijo v tujih jezikih.

Ta dan je pouk tujih jezikov potekal drugače kot sicer. Posamezni oddelki so samostojno pripravili učne ure na temo Jeziki v glasbi in poeziji, pisali so pesmi v maternem in tujem jeziku, poslušali prevedene in uglasbene pesmi slovenske in angleške poezije, prevajali pesmi Toneta Pavčka, spoznavali Goethejeve pesmi, se učili francosko in še marsikaj.

Veseli nas, da smo kljub oteženim okoliščinam zaradi koronavirusa uspešno speljali še eno tradicionalno praznovanje evropskega dne jezikov, ki je bilo tokrat zaznamovano z obveznim nošenjem mask in drugimi zaščitnimi ukrepi.

Diana Strugar, prof.

vodja aktiva TJE

Fotografije: Ožbej Bernik in aktiv TJE

7  1  3  4  5 

6  8  9 

0  01  02  03

Goethe 6  FRA ANG T2b  Goethe 3 

test pogovora v živo z XYZ"