Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. marec 2019

Projektni teden T1b, T1c

Kljub temu da je bil ponedeljek, smo dijaki T1C in T1B že zgodaj prekipevali od energije. Vedeli smo, da bomo za teden dni zamenjali šolske klopi za smučarsko idilo na Rogli. Okoli osme ure smo odrinili iz Novega mesta in tudi na avtobusu vzdržali živahno vzdušje. Ko smo varno prispeli na naš cilj, nismo izgubljali časa. Razporedili smo v sobe in bungalove ter odhiteli na smučišče. Naši koraki sicer niso bili lahki, saj smo na nogah imeli težke »pancarje«, na ramenih pa smo nosili nerodne smuči. Ves trud se je poplačal, ko smo se prvič spustili po strmini ter začutili hladen gorski veter. Po dveh urah smučanja smo bili že pošteno utrujeni. Zadnje atome energije smo zbrali in odšli na pohod. Na našo srečo nas je kmalu za tem čakala okusna večerja, s katero smo se okrepčali. Z namenom, da bi ta teden minil brez poškodb in, da bi svojo smučarsko tehniko še izpopolnili so nam naši profesorji pokazali poučne filmčke in nam ob njih podali dolgoletno smučarsko znanje.

Naslednje jutro nas je prijetno presenetil na novo zapadli sneg. A to ni bilo edino presenečenje. Na smučišču smo pogosto videvali pustne šeme, kot se za pustni torek spodobi. Pri kosilu pa smo se razveselili krofov. Sonček nam je ogreval lica, mnoge pa tudi malo opekel. Ko smo se na strmini naužili sončnih žarkov, smo se odpravili v športno dvorano, kjer smo se posvetili tudi ostalim športom. Ker pa smo vseeno na smučanju, smo zvečer prisluhnili zanimivemu predavanju o pripravi smuči. Profesor Turk pa nam je skozi demonstracijo vse povedano še bolje prikazal. 

Zbudili smo se v še eno sončno jutro. Tokrat smo se že malo bolj izkušeni in samozavestni podali na smučarske proge. Začetnikom so začele teči smuči, spet drugi pa so spoznali skakalnice. Med smučanjem smo se tudi posneli, da bi kasneje opravili video analizo. Popoldne se nam je sprostilo veliko adrenalina, ko smo se s hitrostjo 40 km/h podali navzdol po adrenalinskem sankališču Zlodejevo.
V četrtek nam vreme ni bilo po godu. Gosta megla in hladen veter sta ovirala našo dopoldansko smuko. Da bi razbili monotonost celodnevnega smučanja, smo se še zadnjič odpravili v športno dvorano. In že nas je čakal naš zadnji skupni večer, ki smo ga popestrili z zabavnim programom. Vsaka soba se je predstavila z izvirno točko, te pa so nas iskreno nasmejale.
Zadnji dan je bil predvsem v znamenju odhoda. Po zajtrku smo se še zadnjič odpravili na smuči. Vsi izmučeni, a ponosni, da je teden minil brez težjih poškodb, smo avtobus napolnili s smučarsko opremo in se odpravili proti domu. 
Posebna zahvala gre tudi našim izredno potrpežljivim in pozitivne energije polnim profesorjem, ki so poskrbeli za prijeten potek tega projektnega tedna. 

Petra Lozar in Iva Baša, T1C

Več fotografij je na šolski Facebook strani.

54267879 2310497775635991 5607559496940388352 n