Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. maj 2019

Po 30 letih ponovno na elektro šoli

Generacija elektrotehnikov elektronikov iz 4. b razreda, ki je zaključila šolanje leta 1989, je 30. obletnico praznovala z obiskom Srednje elektro šole in tehniške gimnazije na Šolskem centru Novo mesto.
V soboto, na nostalgični dan mladosti, 25. maja 2019, jih je v popoldanskih urah prijazno sprejel ravnatelj Boris Plut. V učilnici 233, kjer je tedanja generacija pridobivala znanje iz predmeta ELN - Elekronske naprave, so si najprej ogledali predstavitveni film Šolskega centra, ravnatelj je nato nanizal nekaj številk o razvoju šole, opisal spremembe v organizaciji in delovanju šole v 30 letih in navedel njihove superlative. Ponosno je predstavil uspehe svojih dijakov, ki dosegajo odlične rezultate na različnih tekmovanjih in v zadnjem času predvsem na področju multimedije. V nekdanjih »underground« prostorih, kjer so se v 80. letih odvijali šolski plesi, so si ogledali še inkubator Scidrom makerspace, pravi laboratorij inovativnosti dijakov. Obisk so zaključili z obhodom celotnega kompleksa in se na koncu zahvalili ravnatelju, ki se jim je kljub celodnevnim obveznostim posvetil in predstavil dosežke šole, na katere so res lahko ponosni. 

Razredničarka Nuša Rustja in 17 dijakov in dijakinj 4. b razreda je nadaljevalo praznovanje v Gostilni Jakše, ki je bila v tedanjih časih skrita destinacija za reševanje šolskih in obšolskih težav. Ta generacija je ena redkih, ki je šolo zaključila brez zaključnega izpita, zato so med »razredno uro« nadoknadili zamujeno. Razredničarka je za vsakega pripravila spominsko zgibanko, ki so jo izpolnili s svojim spominom na šolo. Za nagrado je sledila torta. Razredničarki, prostovoljki in humanitarki, so se bivši dijaki zahvalili z donacijo 160 evrov za OZ RKS Novo mesto kot pomoč otrokom pri nakupu šolskih potrebščin. Ves večer je minil v prešernem obujanju spominov, načrtovanju naslednjega srečanja in z ugotovitvijo, da je poseben čar biti »električar«.

1   4  bE pred šolo kot pred 30 leti 
        2   V inkubatorju  3   Razredna ura  4   Zaključni izpit    5   Torta kot nagrada