Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. maj 2018

Zadnje srečanje projektnih skupin I-SHOT

Zadnje srečanje projektnih skupin I-SHOT (raziskovanje pametnih tehnologij v domovih) je bilo v Nemčiji, od 16.-20. aprila 2018.
V projektu KA2 (koordinatorica dr. Lorena Mihelač), so še: Italija, Španija, Turčija, Nemčija in Bolgarija.
Skupina treh dijakov (Anže Jenšterle, Anže Potočar in Valentina Umek) ter treh učiteljev (Roman Kapš, Tanja Jerič, Marjana Pogačnik) se je udeležila zaključnega srečanja projektnih skupin Erasmus plus, KA 2, ki je potekalo v Recklinghausnu blizu Dortmunda v Nemčiji. 
Prvi dan smo si v Conradu ogledali, kaj vse potrebujemo, če želimo opremiti pametno hišo. Prijazno so nam razložili, kako vgradimo vse instalacije, senzorje in pokazali številne možnosti, ki nam jih sistem omogoča.
Drugi dan smo preživeli na tehniški šoli Berufskolleg, v Dattelnu, ki je moderno zasnovana in odlično opremljena. Razložili so nam tudi, kakšen je nemški šolski sistem. Ogledali smo si tudi mesto Dortmund.
Zadnji dan pa smo se ustavili v naselju pametnih montažnih hiš, kjer smo izvedeli vse podrobnosti o gradnji in delovanju. Nadaljevali smo še pot v Koeln, kjer smo občudovali številne znamenitosti, še posebej pa slavno katedralo.

Nemčija 1    Nemčija 2